• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je 12 igrača kojih se Srbija najviše plaši na Mundobasketu: "Noćna mora" je tu - Poceko saopštio spisak!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Amerikanci, Španci, Francuzi su sigurno jači od njih... Ali Italija je rival koji navijače Srbije najviše plaši!

 Spisak reprezentacije Italije za Mundobasket 2023 Izvor: MN Press/Stelios Stefanou/Eurokinissi

Đanmarko Poceko je konačno presjekao i odredio konačnih 12 putnika na Svjetsko prvenstvo! Posljednji koji su otpali sa spiska Italije su košarkaš Olimpije iz MIlana Giglemo Karuzo kao i Tomas Voldetanze iz Varezea. 

Italijani su u posljednjoj provjeri savladali Portoriko u Raveni, što im je bio peti uzastopni trijumf, a nakon toga je Poceko presjekao i odredio 12 košarkaša koji će u Manili predstavljati Italiju. Svjetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a Italijani su u grupi A sa Angolom, Dominikanskom Republikom i domaćinom Filipinima. 

Glavne zvijezde ovog tima su svakako NBA igrač Simone Fontekio, kao i evroligaške zvijezde Nikolo Meli, i Ahile Polonara. Tu su i Marko Spisu koji je bio koban za Srbiju, kao i Điđi Datome kome će ovo biti kraj karijere.

Dakle, Italija na Mundobasket ide u sljedećem sastavu: Marko Spisu (Venecija), Stefano Tonut (Olimpija), Nikolo Meli (Olimpija), Simone Fontekio (Juta), Đampaolo Riči (Olimpija), Mateo Spanjolo (Alba), Ahile Polonara (Virtus), Muhamet Dijuf (Breogan), Luka Severini (Tortona), Gabrijele Proćida (Alba), Alesandro Pajola (Virtus) i Điđi Datome.

Italija je dobro poznat rival Srbije, pošto su ih "azuri" prvo pobijedili na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Tokiju i tako ih ostavili bez OI, a zatim su ih eliminisali i u osmini finala Eurobasketa u Češkom i Njemačkoj 2022. godine. Sada se njihova grupa A ukršta u drugoj fazi sa grupom B u kojoj su Srbija, Portoriko, Kina i Južni Sudan, pa će im ukoliko prođu dalje skoro sigurno biti rivali.  

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC