• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji srpski golman ide u Čelsi!? Smijali se Đorđu kad je otišao u Ameriku, a sad ga čeka transfer života!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sprema se velika bomba na Ostrvu, pošto je Čelsi kontaktirao Nju Ingland da se raspita o zdravlju Đorđa Petrovića.

 Đorđe Petrović ide u Čelsi za 28 miliona evra Izvor: Profimedia

Srpski golman Đorđe Petrović otišao je bez velike pompe iz Čukaričkog za oko 900 hiljada evra u aprilu 2022. godine i mnogi su mislili da pravi kardinaldnu grešku jer je kao 22-godišnjak preselio u Sjedinjene Američke Države, gdje se ipak ne igra vrhunski fudbal, ali ispostavlja se da je to bila savršena procjena. Za nešto više od godinu dana privukao je veliku pažnju klubova iz Evrope i mogao bi ovog ljeta da se vrati na "stari kontinent" u najjaču ligu svijeta!

Nakon što se pisalo da je za njega zainteresovan Mančester junajted, koji se na kraju ipak odlučio za Andrea Onanu, čini se da je Petrović mnogo bliže Čelsiju. Prema pisanju londonskog "Standarda", Čelsi je kontaktirao njegov klub Nju Ingland i zatražio da čuje koliko novca traže za njega!

Ispostavlja se, nije u pitanju mala suma - pošto Nju Ingland traži čak 28 miliona evra za Srbina. Za sada nije poznato šta će biti konačan odgovor Čelsija, ali dobro znamo da gazda Amerikanac (što je još jedan dobar znak za Petrovića jer igra u MLS), troši nemilice i da je od svog dolaska na "Bridž" investirao više od milijardu evra u pojačanja.

Samo ovog ljeta potrošili su 323 miliona evra, a to nije kraj. Očekuje se da u narednih 48 sati budu potvrđeni transferi Romea Lavije iz Sautemptona za 70 miliona evra i Majkla Olisea iz Kristal Palasa za 40. Nakon toga, Čelsi planira da dovede još dvojicu igrača na pozicijama koje su "najkritičnije" - u pitanju su mjesto golmana, gdje imaju Roberta Sančeza, odnosno potreban im je još jedan klasičan napadač pored Nikolasa Džeksona.

Tako se danima unazad priča da bi nova "devetka" mogao da bude Dušan Vlahović, dok je sada Đorđe Petrović izbio u prvi plan jer je jeftinije rješenje od Dijoga Košte iz Porta i Majka Manjana iz Milana. U slučaju dolaska u Čelsi, pojačao bi konkurenciju Sančezu i sa njim se borio za mjesto prvog golmana.

Podsjetimo, Đorđe Petrović je ponikao u Čukaričkom i za "brđane" je ukupno branio na 85 utakmica. Od dolaska u Revolušn, Petrović je stajao među stativama na 48 utakmicama i neretko je najbolji igrač svog kluba. Sačuvao je mrežu na 15 susreta.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC