• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN JE BIO MIROTIĆEVA PRVA OPCIJA! Bivši saigrač otkrio: "Zvao sam Nikolu, izabrao ih prije nas!"

Jedan od najboljih igrača Evrolige Majk Džejms ispričao kako je pokušavao Nikoli Mirotića da "odvede" u Monako, ali je on želeo u Partizan.

 Majk Džejms o Nikoli Mirotiću Izvor: Profimedia

U jednom trenutku je djelovalo da je sve završeno i da će Nikola Mirotić postati najveće Partizanovo pojačanje za novu sezonu, ali... Posao je u potpunosti propao, pa se bivši reprezentativac Španije porijeklom iz Crne Gore okrenuo ka Italiji i Olimpiji iz Milana. Crno-bijeli su reagovali tako što su na istu poziciju doveli američkog košarkaša srpskog porekla Frenka Kaminskog, a o Mirotiću i dalje se priča - u jednom podkastu govorio je bek Monaka Majk Džejms.

Jedan od najboljih igrača u Evroligi prethodne sezone progovorio je o svom odnosu sa Nikolom Mirotićem, kojeg je tokom ljeta ubjeđivao da umjesto Partizana, Beograda i Srbije izabere Monako, Monte Karlo i Azurnu obalu! Po njegovim riječima, Monako je bio drugi na Mirotićevoj listi klubova u kojima želi da nastavi karijeru, odmah iza Partizana!

"Da, Niko... Igrali smo zajedno u Nju Orleansu tako da se znamo već neko vrijeme. Znate, mi smo dvojica igrača koji su među najboljima u istoriji Evrolige, a da nikada nisu osvojili ovo takmičenje. Čitao sam neki članak prošle godine u kojem se kaže da smo vjerovatno dvojica najboljih igrača koji nisu osvojili Evroligu. Nakon što smo obojica igrali na F4 i nismo bili zadovoljni kako se završilo, imali smo razgovor, vodili smo konverzaciju o tome da igramo zajedno, bez obzira na destinaciju na kojoj bi to bilo.Očigledno je bilo da on ima problem sa Barselonom, a oni su imali svojih problema. Najlakši odgovor je bio Monako, pokušao sam da spojim te dvije tačke i da mu olakšam. Naravno da ja nisam generalni menadžer, predsjednik ili trener, pa nisam mogao da uradim mnogo, da pričam o brojkama ili mu obećam nešto. Mogao sam samo da mu kažem dobre i loše strane, kao i da želim da igram sa njim i onda se nadam da će to uspjeti", ispričao je Majk Džejms. 

Nakon sage koja je trajala čitavog ljeta Nikola Mirotić je potpisao za Olimpiju iz Milana, a Majk Džejms otkriva da to nije bio njegov prvobitni plan. Iskusni Amerikanac rekao je i šta mu je Nikola ispričao tokom razgovora.

"Nije nas izabrao. Imao je mnogo opcija. Kao prijatelj je bio veoma otvoren prema meni o tome šta će da uradi. Trudio sam se da mu ne smetam dok donosi tako veliku odluku. Želio sam da razgovaram, skoro svaki dan, kako bih vidio šta radi i šta misli. Koliko sam razumio, Partizan je bio na prvom mjestu njegove liste, pa onda mi. On je izabrao Partizan prije nas, mi smo krenuli dalje. Kada je propala opcija za Partizan i desilo sve to, činilo mi se da je ostala samo Olimpija Milano. Možda nisam u pravu, ali tako sam shvatio", rekao je Amerikanac koji će po svemu sudeći i u narednoj sezoni biti jedan od najbitnijih igrača u timu Saše Obradovića.

Podsjećamo, Nikola Mirotić je tokom većeg dijela ljeta bio Partizanova prva opcija za narednu sezonu i u Beogradu je za njega pripremljen ugovor koji je mogao da parira ponudama evropskih velikana. Nakon mnogo razmišljanja i odugovlačenja, savjetovanja i razmatranja ponuda, Nikola Mirotić se oglasio na društvenim mrežama i saopštio da karijeru neće nastaviti u Srbiji.

Ubrzo nakon toga potpisao je ugovor italijanskim klubom, iako je djelovalo da je potpisu najbliži Panatinaikos, koji će u narednoj sezoni predvoditi Ergin Ataman. Iskusni turski stručnjak dobio je od Dimitrisa Janakopulosa potpuno novi tim prepun velikih zvijezda evropske košarke kako bi klub iz glavnog grada Grčke vratio u košarkaški vrh kontinenta. Već u prvoj sezoni Atinjani će morati da budu daleko bolji nego u prethodnih nekoliko.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC