• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NISMO ŠETALI I LUTALI, IMAMO PREČA POSLA! Dobrić iz Manile: "Sve je kliknulo, hemiju nismo ni pravili!"

Reprezentativac Srbije na Mundobasketu Ognjen Dobrić najavio je meč drugog kola grupne faze protiv Portorika.

 Ognjen Dobrić najava meča Srbija Portoriko Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije trijumfalno je započela takmičenje na Svjetskom prvenstvu u košarci, pošto je u prvoj rundi savladana Kina. Srbiji sada slijedi meč protiv Portorika koji bi mogao da bude i presudan za plasman u drugu fazu takmičenja, a ovu utakmicu najavio je doskorašnji igrač Crvene zvezde i novi član Virtusa Ognjen Dobrić.

Jedan od Pešićevih aduta govorio je okupljenim srpskim medijima o prvom meču na Mundobasketu, ali i poređenju te utakmice i one koja tek čeka Srbiju. Smatra Dobrić da neće biti lako u drugoj rundi, iako Srbija dobro poznaje Portoriko koji je nedavno ubjedljivo savladala u Beograd - 110:65!

"Iskreno, očekujem totalno drugačiju utakmicu u odnosu na onu u Beogradu. Razlika nije bila realna, Portoriko je daleko kvalitetnija ekipa od toga, pritom ne umanjujem našu igru i kvalitet. Mislim da oni mogu dosta bolje i da će na prvenstvu pokazati da nisu slučajno tu. Znamo šta nas čeka, i da su utakmice na dva dana, spremni smo za to i psihički i fizički. Razmišljamo samo o Portoriku, jedva čekamo da dođe ta utakmica, da odradimo kako treba", rekao je Ognjen Dobrić i dodao:

"Hemija je od prvog dana izuzetno dobra, na tome nismo morali ni mnogo da radimo, sve je kliknulo kako treba. Što se tiče košarkaških stvari, normalno je da izgledamo bolje iz meča u meč i kako prvenstvo bude odmicalo nadam se da ćemo biti još bolji."

Srbija bi u drugoj grupnoj fazi mogla da se ukrsti sa Italijom, pa je novinare zanimalo i da li su reprezentativci ispratili utakmice ostalih timova na turniru. Italijani su šokantno poraženi od Dominikanske Republike, pa sada imaju problema na putu do četvrtfinala Mundobasketa.

"Jesmo, ispratili smo sve, ali druga faza je sad daleko. Imamo preča posla, prvo Portoriko, pa i Južni Sudan poslije, pa ćemo kasnije o ostalima", ispričao je novi košarkaš Virtusa. 

Po riječima Ognjena Dobrića srpski tim je za sada posvećen košarci i nije imao vremena da istraži Manilu. "Iskreno, fokusirani smo samo na treninge i utakmice. Nemamo ni mnogo vremena, kad je slobodno jutro uglavnom iskoristimo da se oporavimo uz neke terapije ili teretanu, nismo uopšte mnogo šetali, lutali..."

Reprezentativac Srbije još jednom se osvrnuo na narednog protivnika, što pokazuje da je maksimalno fokusiran na drugi meč turnira. Iako je Srbija razbila Portoriko u prijateljskom meču u Beogradu, situacija neće biti ista kada se snage odmjere na Svjetskom prvenstvu.

"Ima dosta sitnica košarkaških... Možemo da naučimo svakako dosta iz te utakmice. Moramo da uđemo u duel sa Portorikom 100 odsto fokusirani, nezgodan su rival, imaju svoje kvalitete. Nadam se da ćemo odigrati još bolje nego protiv Kine da dođemo do pobjede, pa ćemo dalje lakše", ispričao je Ognjen i zatim govorio o podijeljenim ulogama u timu:

"Sigurno da znači da se i glavni igrači odmore, i da svako iskoristi tu utakmicu da osjeti teren, prvenstvo. Stvarno imamo kvalitet na klupi, ne osjeti se razlika, uvijek neko donese novu energiju. Kako je ko ulazio sa klupe, tako je rasla i razlika, naša igra nije opadala... Energija je bila tu, što je jako bitno, kao i što je svih 12 igrača dalo doprinos."

Za kraj razgovora, Ognjen Dobrić je prokomentarisao i povredu Filipa Petruševa koji je zatražio izmenu protiv Kine. Novi igrač Filadelfije, a centar Crvene zvezde u prethodnoj sezoni, nije se vraćao u igru tokom treće i četvrte dionice. Izgleda da je to bilo samo iz predostrožnosti! "Mislim da je dobro i da neće biti većih problema", zaključio je Dobrić.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:05
Pešić o Petruševu i Portoriku
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC