• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nenad Krstić: Drago mi je zbog Bobija...

Neko mora da otpadne. Mile Ilić ovog puta nije imao sreće. Ali, jeste Boban Marjanović, koji je konačno dobio priliku da ostane sa "orlovima".

 Nenad Krstić: Drago mi je zbog Bobija... Izvor: MONDO

Selektori reprezentacija imaju lijep posao. Uče mladiće i djevojke, prenose im svoja iskustva, ponekad se raduju, ponekad tuguju. Ipak, selektorski posao imao i jednu neprijatnu stranu. A to je onaj trenutak kada treba saopštiti jednom sportisti da za njega u ekipi nema mjesta.

To je danas morao da uradi selektor košarkaške reprezentacije Dušan Ivković. Naravnom, iskusnom Dudi to nije bilo prvi put u karijeri, ali, svejedno, svaka nova takva situacija najblaže rečeno nije prijatna.

Ivković je danas odlučio da se zahvali Miletu Iliću, koji neće igrati na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Sa druge strane, priliku da se pokaže na pripremnim utakmicama dobiće Boban Marjanović, koji je nekoliko puta do sada bio u istoj situaciji kao Mile Ilić.

"Imao sam dilemu da li da na pripremni turnir u Sloveniju povedem Mileta Ilića ili Bobana Marjanovića. Odlučio sam da pružim priliku Marjanoviću, koji u prethodne dve godine nije dobio adekvatnu šansu, iako je bio na pripremama. Prvi put sam radio sa Miletom Ilićem i moram da kažem da je zadovoljio u svakom pogledu", rekao je Ivković.

Kada sa nekim provedete izvjesno vrijeme svakako da je rastanak težak.

To potvrđuje i kapiten "ortlova" Nenad Krstić.

"Uvijek je teško kad neki igrač otpadne. Mile je dobro odradio pripreme, nije propustio nijedan trening, došao je spreman, opravdao je poziv...Baš smo se nekako tužno rastali, uvijek kad se skraćuje spisak mora neko da otpadne. Sa druge strane, drago mi je zbog Bobija. Dečko je radio stvarno tri godine sa nama i svaki put do sada nije 'preživljavao to prvo skraćenje spiska i nikad nije dobijao šansu kroz utakmice. Sad hoće i drago mi je zbog njega", rekao je Krstić.

Problemi sa povredama pojedinih igrača ometaju "orlove". Jedna od njih već duže vrijeme muči Novicu Veličkovića, koji neće ići u Sloveniju na turnir "Adeko Kup Eks YU".

Kapiten vjeruje da će se Novica oporaviti. O drugačijoj opciji i ne razmišlja.

"Problem sa Novicom nas je malo omeo, on je važan igrač u našoj ekipi. Nadam se da će vrijeme u Beogradi iskoristiti da se oporavi od povrede butnog mišića i da će doći u kakvu-takvu formu. On će nam nedostajati ako ne bude mogao da igra (na EP). Niko i ne razmišlja da Novica neće moći da igra", rekao je Krstić.

Upitan da li među reprezentativcima ima straha, odnosno strahopoštovanja prema rivalima na EP, Krstić je odgovorio: "Poštovanje van terena, na terenu ne!".

"Mi nemamo strah od igranja velikih utamica i protiv velikih igrača. Ova ekipa je dosta puta pokazala karakter i spremna je na izazove. Ako igramo protiv Njemačke svi ćemo se motivisati da dobijemo tu utakmicu. Nema poštovanja na terenu. Van terena svaka čast, ali na terenu nema respekta. Prošlo Svetsko prvenstvo nam je dosta donijelo na planu sticanja iskustva", ističe kapiten "orlova".

Reprezentacija Srbije u petak u poslijepodnevnim časovima putuju u Ljubljanu. Prvu utakmicu na turniru odigraće 7. avgusta protiv selekcije Makedonije, a dan kasnije u istom terminu rival će biti Bosna i Hercegovina. U zavisnosti od plasmana 9. avgusta, izabranici selektora Ivkovića odmeriće snage u finalu, meču za 3. ili 5. mjesto sa reprezentacijama Slovenije, Hrvatske ili Crne Gore.

Na turnire u Ljubljanu, Izmir i London selektor Dušan Ivković vodi sledećih 14 igrača: Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Marko Kešelj, Ivan Paunić, Aleksandar Rašić, Dragan Milosavljević, Uroš Tripković, Milan Mačvan, Nemanja Bjelica, Duško Savanović, Boban Marjanović, Kosta Perović i Nenad Krstić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC