• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo ex-YU turnir, BiH pobijedila Makedoniju

Turnir, koji bi mogao da se nazove "jugonostalgija", počeo u Ljubljani. Teletović trojkama razbio Makedoniju. Hrvati bolji od Crnogoraca.

 Počeo ex-YU turnir, BiH pobijedila Makedoniju Izvor: MONDO

"Ponovo zajedno na parketu", glasi slogan pripremnog turnira za Evropsko prvenstvo, koji je danas počeo u Ljubljani utakmicom između Makedonije i BiH.

BiH je dobila Makedoniju 55:50, a iako rezultat tako ne govori bilo je to lak trijumf ekipe biH.

Najzaslužniji za trijumf bio je Mirza Teletović koji je sipao trojke. Do sredine treće četvrtine pogodio je pet od osam šuteva za tri poena. Teletović je sve poene zabilježio u prvih 25 minuta, a meč je završio sa 19 poena i šest skokova.

Bez Gečevskog i Lestera Boa Mekejleba, koji je bio na klupi, Makedonci nisu uspijevali da nađu ritam. Ekipa BiH je početkom posljednje četvrtine imala +20 (53:33), a Makedonija je serijom od 17-2 uspjela samo da ublaži poraz.

BiH: Gordić, Nešović 8, Tuljković, Milošević, Bavčić, Kikanović 4, Teletović 19, Kapelan, Đedović 13, Bajramović 4, Varda, Domerkant 7.

MAKEDONIJA: Mirakovski 5, Ilievski 6, Sokolov 8, Kostoski, V. Stojanovski 10, D. Stojanovski 2, Mekejleb, Simonovski, Antić 2, Nikolovski 13, Čekovski, Samardžiski 4 (14 skokova).

U drugoj utakmici, Hrvatska je savladala Crnu Goru 85:71 (18:20, 21:11, 25:29, 21:11).

Osim prve četvrtine, meč je u potpunosti pripao Hrvatskoj, koja je kontrolisala igru. Jednom rečju, timska igra Hrvata, koji su imali čak 19 asistencija (prednjačili Popović, Donte Drejper i Damir Markota).

Prvo ime utakmice svakako Bojan Bogdanović, doskorašnji igrač Cibone, koji je otišao u Fenerbahče. Postigao je 25 poena, a trojke je šutirao nevjerovatnih pet od sedam!

Crnogorci su pokazali snagu pod reketom (Nikola Peković, Golubović), ali su pokazali i da su tek izašli iz treninga, pa su često i griješili.

Hrvatska je meč prelomila sredinom posljednje četvtine, kada je serijom 13:3 otišla na +12 (79:67).

HRVATSKA: Tomić 13, Popović 2, Bogdanović 25, Stipčević, Tomas 10, Markota 9, Drejper 13, Simon 2, Žorić 5, Andrić, Rudež 2, Barać 4.

CRNA GORA: Jeretin 8, Suad Šehović, Šćepanović 3, Borisov 4, Golubović 7, Kuk 2, Bjelica 4, Vučević 2, Peković 10, Dašić 12, Dragičević 19, Boris Bakić.

Inače, prvi put od raspada bivše Jugoslavije, na jednom turniru (AdeccoPokal Ex-YU 2011), okupile su se sve reprezentacije bivših jugoslovenskih republika. Sve one će učestvovati na Evropskom prvenstvu u Litvaniji, što je kuriozitet tog takmičenja.

Raspored takmičenja i rezultati:

subota:

Makedonija - BiH 50:55
Hrvatska - Crna Gora 85:71

nedelja:

Srbija - Makedonija (18h)
Slovenija - Crna Gora (21h)

ponedeljak:

BiH - Srbija (18h)
Hrvatska - Slovenija (21h)

utorak:

utakmica za 5. mjesto (15h)
utakmica za 3. mjesto (18h)
finale (21h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC