• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turčin u Radnički zbog Mute

Turski košarkaš Junus Čankaja izabrao Radnički da bi mogao da uči od Miroslava Nikolića. Kragujevac prije Italije, Španije...

 Turčin u Radnički zbog Mute Izvor: MONDO

Mnogi košarkaški klubovi, ne samo u Srbiji, grcaju u problemima, prije svega finansijskim, traže rješenja, nemaju ni za vodu i struju...

Ali, da se i u inostranstvu pažljivo prate dešavanja u "zemlji košarke" i dobri rezultati klubova, potvrđuje i primjer turskog igrača Junusa Čankaja, koji je odlučio da dođe u kragujevački Radnički.

U intervjuu za sajt Radničkog, turski košarkaš je pomalo iznenadio odgovorom na pitanje zašto je izabrao baš Kragujevac i Radnički.

"Ovde dolazim, najiskrenije rečeno, zbog proslavljenog trenera Nikolića. Odazvao sam se njegovom pozivu jer želim da ispunim sva očekivanja stručnjaka takvog ranga, ali i da dalje učim, a ovde ću baš imati od koga. Daću sve od sebe da tim ima dobru sezonu, a za sopstveni doprinos nemam nedostatak motiva. Uvjeren sam da ćemo imati dobre rezultate, da ćemo ispuniti radne zadatke koje će nam postaviti trener", kaže Čankaja.

O srpskoj košarci i Radničkom informisao se na raznim stranama, ali najviše preko Gorana Ćakića, koji je igrao za Trabzonspor.

"On je, takođe, sarađivao sa trenerom Nikolićem i ima samo riječi hvale o svima vama. Stoga, dolazim vam bez ikakvih dilema da sam napravio dobar izbor sredine", rekao je Čankaja, koji je, da sve bude još neobičnije, izabrao Radnički iako je imao finansijski bolje ponude iz Španije i Italije.

"Sem mogućnosti da za više novca ostanem u Turskoj, pružala mi se prilika i da odem u Španiju ili Italiju. Prevagnula je, međutim, želja da radim sa Nikolićem. Iako ovo nekome može da izgleda rizično, znam da će, zapravo, to biti moj kapital sa kojim ulazim u nastavak karijere. Želim da doživim i tu atmosferu o kojoj se priča, a za to ću imati prilike već od oktobra kada počinje NLB liga. Tu ligu, takođe, smatram kao profesionalni izazov jer je riječ o visokokotiranom takmičenju. U ovoj takmičarskoj godini neću da razmišljam o novcu, želim da odigram dobru sezonu i da budem uspješan na terenu, kao i moj tim čiji dres nosim od ovog mjeseca. Materijalna korist kao motivacija dolazi na red naknadno", rekao je Čankaja.

Njegova košarkaška lična karta je ovakva: prije svega je košgeter, šuter, ima dribling, dobar je u pik-end-rolu...

"Ispunjavaću zadatke na poziciji dva, ali sam spreman za sve što treba da učinim i na poziciji tri. Tu sam, dakle, najkorisniji, ali šta god da trener zahtijeva - spreman sam da to ispunim", rekao je Čankaja koji je potpisao ugovor na godinu dana, ali ne isključuje mogućnost da ostane u Kragujevcu i duže.

Inače, rekao je da mu je nadimak Juni i da svi mogu tako da ga zovu.

Osim Čankaje, u Radnički su ovog ljeta došli krilni centar Uroš Lučić (iz OKK Beograda), iskusni plejmejker Miljan Pavković (iz Hemofarma), još jedan krilni centar Stefan Birčević (iz Metalca).

Iz prošlosezonskog sastava iz Radničkog su otišli Marko Čakarević u Partizan, Amerikanac Majkl Li i Predrag Miletić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC