• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Itudis otišao, oglasio se savez: Poslije debakla i psovki na Mundobasketu, napustio reprezentaciju

Poslije dva takmičenja, grčki stručnjak napustio reprezentaciju.

 Dimitris Itudis više nije selektor Grčke Izvor: MN PRESS

Grčki trener Dimitris Itudis, više nije selektor reprezentacije svoje zemlje. Poslije dva ljeta, tokom kojih je vodio ekipu do petog mjesta Eurobasketa i do druge faze Mundobasketa, Heleni su se rastali sa trofejnim stručnjakom, koji će ubuduće voditi samo Fenerbahče.

Na minulom Mundobasketu u Manili, Itudis nije mogao da računa na niz grčkih asova, počev od Janisa Adetokumba, Kostasa Slukasa i Nika Kalatesa, pa je njegov tim završio učešće kao posljednjeplasirani u Grupi J druge faze. Prethodno je u uvodnoj rundi Grčka glatko izgubila od reprezentacije Sjedinjenih Država, a potom je u drugoj fazi izgubila i od Litvaniije i Crne Gore. Zato i nije veliko iznenađenje da je osvajač Evrolige odlučio da se povuče, uz obećanje da će uvijek biti na raspolaganju reprezentaciji i federaciji.

Itudis je prošle godine vodio Grčku na Evropskom prvenstvu i tada je uspio da se sa njom plasira u eliminacije, a u sastavu je imao svu trojicu navedenih superstarova. Ipak, Grci su u četvrtfinalu izgubili od Njemačke i potom u razigravanju osvojili peto mjesto.

Ovog ljeta, njegov tim su prije i tokom Mundobasketa pratile i vijesti o velikoj tenziji unutar sastava, pa je tako Dimitris Agravanis javno pozvao Itudisa da "zaustavi laži" i da govori o psovkama na srpskom, koji govori tečno još od dana studiranja u Zagrebu, a potom i niza godina rada sa Željkom Obradovićem u Panatinaikosu. Njih dvojica su i kumovi.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC