• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKS-JU: Slovenci bolji od BiH

Košarkaška reprezentacija BiH zauzela je četvro mjesto na "Adeko kup eks JU" u Ljubljani pošto je u utakmici za treće mjesto poražena od domaćina 59:52.

 EKS-JU: Slovenci bolji od BiH Izvor: MONDO

Reprezentacija Slovenije vodila je tokom cijelog meča, a košarkaši BiH uspjevali su na trenutke da dođu na korak od preokreta, ali ne i da pređu u vođstvo i prelome meč u svoju korist.

Slovenci su već u prvoj četvrtini pokazali da će izabranici Sabita Hadžića morati dobro da se potrude ukoliko žele povoljan rezultat. Vođeni najboljim igračem meča Smodišem, Slovenci su ušli furiozno u prvu četvrtinu koja je na kraju završena razultatom 21:8.

Na drugoj strani košarkaši BiH nisu uspjevali da uspostave igru, a prvi poen i to sa linije slobodnih bacanja tek nakon pet i po minuta igre postigao je Elmedin Kikanović, koji je ušao umjesto Ratka Varde koji je u prve četiri minute zaradio dve lične greške.

Početkom druge četvrtine stanje na parketu ljubljanske dvorane Stožice izgledalo je potpuno drugačije. Košarkaši BiH serijom od 10:0 došli su na samo tri poena zaostatka (23:18) što je bio alarm za selektora Slovenije Božu Maljkovića koji je zatražio tajm-aut.

Nakon pauze košarkaši BiH uspjeli su da stignu na samo poen zaostatka (23:22), ali furiozna serija je ipak zaustavljena. Slovenci su odmah uzvratili serijom 7:2 i ponovo odmakli na šest poena, ali ekipa Sabita Hodžića do kraja druge četvrtine zadržala je priključak pa se na odmor otišlo sa rezultatom 33:30.

Nakon drugog perioda koji je BiH odlično odigrala i dobila 22:12 uslijedio je novi pad u igri i vrlo brzo Slovenija je ponovo otišla na deset razlike (40:30).

Posljednje buđenje BiH viđeno je u trećoj četvrtini kada je naš tim uspio da nakon trojke Teletovića dođe na četiri poena zaostatka (43:39), ali uslijedila su četiri poena Slovenaca koji su u posljednju četvrtinu ušli sa prednošću 49:41.

Kada je Smodiš pogodio trojku za 55:43 bilo je jasno da će Slovenci izaći kao pobjednici. Sve što je BiH uspjela do kraja meča je da izbjegne ubjedljiviji poraz.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Slovenac Matiijaš Smodiš sa 18 poena, dok je u timu BIH najbolji bio Mirza Teletović sa 11 poena.

U utakmici za peto mjesto Crna Gora je ranije savladala Makedoniju 67:57, a za trofej će se u finalu večeras od 21 čas boriti Srbija i Hrvatska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC