• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EKS-JU: Hrvati i dalje mušterije!

Reprezentacija Srbije pobedila Hrvatsku rezultatom 80:71 (18:21, 20:18, 15:21, 27:11) i osvojila turnir bivših jugoslovenskih republika u Ljubljani.

 EKS-JU: Hrvati i dalje mušterije! Izvor: MONDO

Kada Srbija i Hrvatska igraju košarkašku utakmicu, to ne može da bude ni opušteno, ni nezanimljivo, pa makar bio u pitanju pripremni period, više od tri nedelje prije početka Evrobasketa u Litvaniji.

Mnogo toga ne štima u igri "orlova" - u krajnjoj liniji, reprezentacija nam je desetkovana na pozicijama krila i krilnog centra - ali su borbenost i pobjednički mentalitet i dalje tu.

U finalu "Adeko kupa EX YU 2011", vidjelo se da su to često i najvažniji faktori pobjede.

Jer, Hrvatska je po ko zna koji put bila nadomak trijumfa nad našim košarkašima, ali nije uspjela da ga i ostvari.

"Orlovi" su u 34. minutu gubili sa deset poena razlike (57:67), nisu igrali dobro, nisu imali skok, poraz je bio gotovo izvjestan.

Onda je Dušan Ivković na minutu odmora probudio ekipu, za nepunih pet minuta "pala" je serija od 13:0, odnosno 18:2 i preokret na 75:69, koji je krunisao Duško Savanović, trojkom na asistenciju Miloša Teodosića.

Pored pomenute dvojice, kreatori preokreta bili su kapiten i MVP turnira Nenad Krstić, kao i Milenko Tepić, koji je u napadu i odbrani odradio sjajan posao u prelomnim trenucima. Čvrstinu odbrani davao je Stefan Marković, koji je povremeno imao i vrlo dobar učinak u napadu.

Do "plus 10" sigurni u sebe, Hrvati su odjednom udaljeni od koša. Bili su primorani da upute niz teških šuteva sa spoljnih pozicija, gubili su lopte, nisu stizali da odbrane kontre "orlova", ni da neutrališu Teodosića, koji je poslije lošeg prvog poluvremena počeo majstorski da upošljava saigrače.

Kada je Drejper smanjio na 75:71, Teodosić je poslije 0/5 za tri poena zaslužio da konačno pogodi jedan šut van linije 6,75 metara, čime je definitivno rješio pitanje pobjednika.

Teodosić i Krstić su se uz Teletovića (BiH), Gorana Dragića (Slovenija) i Bojana Bogdanovića (Hrvatska) našli u idealnoj petorci turnira.

Krstić je proglašen prvim asom četvorodnevnog takmičenja, Bogdanović je najbolji strijelac, a Zoran Dragić najbolji defanzivac.

Tri utakmice, tri pobjede "orlova", za uspješan start. Do Litvanije je još dug put, sljedeća stanica je "Efes kup" u turskom Izmiru.

Ostaje da se vidi hoće li tamo zaigrati "roviti" Novica Veličković i Nemanja Bjelica i da li Marko Kešelj može da odigra ozbiljnije minute. Sa njima bi reprezentacija imala mnogo više rješenja u igri, u svakom slučaju bolji skok. Upravo taj element (26:35) mogao je da nas košta poraza od Hrvatske...

SRBIJA: Teodosić 4 (6as), Tepić 12 (5sk), Rašić 5 (4as), Marković 10, Tripković 6, Kešelj, Krstić 16 (8sk), Perović 4, Mačvan 6, Savanović 17, Marjanović, Milosavljević.

HRVATSKA: Tomić 13 (14sk), Popović 5, Bogdanović 17, Stipčević, Tomas 7, Drejper 4 (5as), Simon 10, Markota 4, Žorić, Andrić, Rudež, Barać 11.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC