• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovima" ne leže Nijemci

Izabranici Dušana Ivkovića porežani od "pancera" u prvom meču na turniru u Izmiru - 58:59.

 "Orlovima" ne leže Nijemci Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije bez Miloša Teodosića i Uroša Tripkovića u protokolu, kao i bez kapitena Nenada Krstića, koji je sve vrijeme sjedio na klupi, poražena je od selekcije Njemačke, lišene pomoći NBA zvezda Dirka Novickog i Krisa Kamana, na startu turnira "Spor toto svjetski kup" u Izmiru:

Srbija - Nemačka 58:59 (13:20, 16:10, 16:22, 13:7).

Tako su "panceri" potvrdili da ne leže našoj reprezentaciji. Jer, pobijedili su je i na Svjetskom prvenstvu u Turskoj, poslije dva produžetka... A igraće i u grupi na predstojećem Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

Ekipi Dušana Ivkovića ne može da se zamjeri na igri u odbrani, osim u odlučujućim momentima, ali joj je šut bio očajan. Dok Dragan Milosavljević nije "vezao" dvije trojke polovinom posljednje dionice, srpski košarkaši su pogodili samo jednu iz 16 pokušaja.

Počeli su baš loše, za uvodnih osam minuta ubacili su samo četiri poena - 4:17. Do prvog odmora ipak uspjeli su da smanje na 13:20.

"Orlovi" su serijom 10:0 prešli u vođstvo na minut prije kraja prvog poluvremena (29:28), ali su u svlačionicu sa vođstvom ipak otišli Nijemci - 30:29.

Kada je Milosavljević pogodio pomenute trojke, a onda i asistirao Bobanu Marjanoviću za 55:53, činilo se da će "orlovi" pobijediti, naročito pošto su u tim momentima igrali jaku odbranu.

Međutim, poslije njihove serije 13:1 uslijedila je serija Nijemaca od 6:0 poslije koje su ponovo došli do prednosti, ispostaviće se i konačnog rezultata - 59:58.

Jer, Ivkovićevi igrači su se ispromašivali, naročito Duško Savanović, otvoren šut nije pogodio ni Milenko Tepić...

Nijemci su imali desetak sekundi do kraja i loptu, "orlovi" su uspjeli da im je uzmu, ali ponovo je Savanović bio neprecizan za prvi poraz na pripremama. Prethodno, Srbi su osvojili turnir u Ljubljani, "Adeko kup eks JU" pobjedama nad Makedonijom, BiH i Hrvatskom.

Marjanović je utakmicu završio sa 11 poena, jedan manje dali su Stefan Marković, koji je imao i sedam skokova i šest asistencija, kao i Kosta Perović, koji je uhvatio šest lopti...

U pobjedničkom timu najefikasniji je bio Robin Bencing sa 12, od kojih je dao nekoliko odlučujućih poena, Tibor Plajs je uz devet poena imao i sedam skokova...

"Orlovi" će naredni meč igrati u petak protiv Ukrajine (17 sati), a onda i u subotu sa Turskom (18 sati).

SRBIJA: Tepić 6, Rašić 3, Paunić 2, Bjelica, Marković 10 (7sk, 6as), Kešelj, Krstić, Perović 10 (6sk), Mačvan 6, Savanović 4, Marjanović 11, Milosavljević 6.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC