• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kikanović: BiH je između krajnosti

"Idemo iz krajnosti u krajnost, imamo periode kada igramo dobro, ali nakon toga slijedi neobjašnjivi pad, koji moramo da otklonimo do početka EP u Litvaniji", kaže krilni centar BiH.

 Kikanović: BiH je između krajnosti Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine završila je takmičenje na turniru u Riminiju sa dva poraza (od Grčke i Poljske) i trijumfom nad Italijom.

Odlaskom Ratka Varde iz selekcije BiH, selektor Sabit Hadžić nema na raspolaganju klasičnog centra, pa jet u poziciju popunjavao Elvedin Kikanović.

Krilni centar je svjestan da BiH igra po sistemu toplo-hladno.

"Nakon što smo odigrali fantastično protiv jake Italije, uslijedila su dva teška poraza. Igramo iz krajnosti u krajnost, imamo periode kada igramo dobro, ali nakon toga slijedi neobjašnjivi pad, koji moramo da otklonimo do početka prvenstva. Iako smo odlaskom Varde ostali bez klasičnog centra, nedostatak nadomještamo visokim i pokretljivim igračima pod košem poput Kenana Bajramovića, Edina Bavčića i Mirze Teletovića", rekao je Kikanović za SC Sport.ba.

Nekadašnji član tuzlanske Slobode i Crvene zvezde je apostrofirao umor kao jedan od razloga loših partija u susretima sa Poljskom i Grčkom.

"Veoma smo umorni nakon što smo u osam dana odigrali šest utakmica i do polaska u Litvaniju moramo da otklonimo određene nedostatke. Kada je u pitanju moja igra, lično sam zadovoljan jer nakon jednogodišnje pauze ponovo igram utakmice na visokom nivou" dodao je krilni centar BiH.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC