• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hadžić: Možemo se "nositi" sa svima

Selektor košarkaša Bosne i Hercegovine Sabit Hadžić vjeruje da će njegov tim napredovati do početka Evropskog prvenstva u Litvaniji.

 Hadžić: Možemo se "nositi" sa svima Izvor: MONDO

Na turniru "Tisoni" u Riminiju košarkaši BiH odigrali su tri utakmice. Upisali su pobjedu protiv Italije (59:58), te poraze od Grčke (62:87) i Poljske (68:87).

Ali, Hadžić nije previše zabrinut partijom protiv Poljaka i Grka, jer tvrdi da je izdanje u ogledu sa domaćinom bilo odlično i da je to pravac u kojem treba da idu.

"Pobjedom protiv veoma jake Italije pred njihovim navijačima pokazali smo da ovaj tim posjeduje ogroman potencijal. Naravno, pokazali smo i dosta slabosti u našoj igri tokom turnira. Međutim, smatram da ih imamo vremena otkloniti do početka EP. Odlično radimo i treniramo, tako da mislim da ćemo do Litvanije dostići optimalnu formu i da ćemo se sa svim moći nositi", rekao je Hadžić za "Nezavisne novine".

Poraz od Grka, koji će biti jedan od rivala u Grupi C na "Eurobasketu", bio je ubjedljiv, ali Hadžić smatra da se nešto slično neće ponoviti u duelu u Litvaniji, 31. avgusta.

"Grčka je u Italiji nastupila bez svojih najvećih zvijezda i, kako sada stvari stoje, bez njih će i na EP. Međutim, i dalje je to sjajna ekipa koja igra veoma brzu košarku. Najveća snaga im je tranzicija iz odbrane u napad. S druge strane, mi smo u tom ogledu puno eksperimentisali, dali smo priliku svim igračima, tako da rezultat nije realan odnos snaga. U Litvaniji će biti druga priča, drugačije ćemo se spremati za tu utakmicu".

Tokom turnira u Riminiju, tačnije pred njegov sami početak reprezentaciju je napustio jedini klasični centar Ratko Varda, koji je poslije odlaska potpisao za ljubljansku Olimpiju.

"Vardi sam namijenio nešto drugačiju ulogu nego što ju je imao u kvalifikacijama. Trebalo je da dobije dosta manju minutažu, jer sada na raspolaganju imam dosta novih igrača. Međutim, on nije mogao prihvatiti takvu ulogu i nakon razgovora dogovorili smo se da on može samostalno nastaviti pripreme za narednu u sezonu".

Hadžić očekuje da najveći napredak tim ostvari u reketu i u šutu.

"Moramo bolje zatvarati naš reket i to je segment kojem ćemo posvetiti mnogo pažnje u nastavku priprema. Evidentno je da smo u tom dijelu dosta slabiji od ostalih reprezentacija. Takođe, posjedujemo još mnogo rezervi kada je u pitanju naš šut. Kada, prije svih Henri Domerkant i Goran Ikonić, uđu u pravu formu bićemo mnogo opasniji. Do EP sve bi to trebalo da izgleda mnogo bolje", zaključio je selektor reprezentacije BiH, koja će do starta prvenstva Evrope imati još tri provjere.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC