• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Miličić i Rakočević - nerealne želje

Trofejni trener na svojoj promociji u šefa struke izrazio zadovoljstvo što će u Crvenoj zvezdi moći da se posveti stvaralačkom radu.

 Pešić: Miličić i Rakočević - nerealne želje Izvor: MONDO

Bilo je baš vruće u subotu oko podneva u prostorijama crveno-bijelih na Malom Kalemegdanu!

Veliki broj novinara došao je da čuje prve riječi Svetislava Pešića po povratku na klupu Zvezde nakon dve godine, a još više navijača i prijatelja kluba okupilo se u želji da poželi dobrodošlicu jednom od naših najboljih stručnjaka.

Pešić je u salu ušao u društvu predsjednika kluba Nebojše Čovića i generalnog menadžera Davora Ristovića. Dočekao ga je buran aplauz...

"Pa šta je ovo, utakmica", u svom stilu je reagovao Pešić.

On i Čović dugo su govorili o tek započetoj saradnji, budućnosti i ciljevima.

Ono što u ovom trenutku najviše zanima Zvezdine pristalice ipak su pojačanja i sastav tima za predstojeću sezonu. Kako je rekao Pešić, tu najvjerovatnije neće biti prostora za senzacije, tipa Darko Miličić i Igor Rakočević, koji su sigurno najveće navijačke želje.

"Miličić i Rakočević su možda i najbolji igrači koje imamo u Srbiji, ali ne bi trebalo da gubimo vrijeme pričajući o njima, jer smo već dovoljno vremena izgubili. Propustili smo neke igrače koji su koncepcijski i svojom cijenom mogli da nam pomognu", rekao je novi šef stručnog štaba.

"Razgovori o pojačanjima nam tek predstoje. Agenti će nam sigurno nuditi dosta igrača, a mi moramo da vidimo šta je od toga realno i kako da oni koje ćemo dovesti učine naše mlade igrače boljim i sigurnijim".

Pešić je dodao da će mu tek poslije nekoliko treninga sa ekipom na Zlatiboru - gdje odlazi u ponedjeljak - biti jasnije kakav mu tačno tip igrača nedostaje.

"Ne možemo da dovedemo one koji puno koštaju, ali otprilike znamo koje pozicije bi trebalo popuniti", objasnio je on.

"IMAMO FANTASTIČNU STRUKTURU"



Pešić u svom obraćanju nije mogao da zaobiđe uspomene na sezonu 2008/09, kada je maestralno obavljenim poslom donio "zvezdašima" nadu u bolju budućnost, a onda, sticajem okolnosti, odlučio da ode...

"Od svega što smo tada imali, najviše smo imali entuzijazma. Živjeli smo za svaku utakmicu i trening, dali smo maksimum, ali nije bilo mogućnosti za više od onoga što smo postigli. Sada nam te mogućnosti garantuje fantastična struktura kluba, prije svega kada su u pitanju uslovi za rad".

"Vrlo sam srećan što sam se vratio u Zvezdu. Ovo je projekat koji može da zainteresuje svakog trenera", rekao je Pešić i otkrio da je sa Nebojšom Čovićem u kontaktu već godinama.

"Još od dana kada sam bio selektor Jugoslavije, često sam pričao sa Nebojšom kako bi mogla da se unaprijedi naša košarka. Ovo sada je završnica tih razgovora".

Kao najveći motiv da prihvati ponudu sa Malog Kalemegdana apostrofirao je rad sa mladim igračima. Poznato je da je FMP Železnik u sklopu poslovno-tehničke saradnje sa Zvezdom unio u projekat sve svoje mlađe kategorije (imala ih je i Zvezda), kao i tri dvorane.

"Novi koncept donosi šansu za pretvaranje talenata u vrhunske igrače za Zvezdu i srpsku košarku. Svi smo mi ovdje, prije svega, zbog košarke. Ako uz to uspijemo da napravimo i rezultate, neće nam biti neprijatno".

Da ne bude zabune, Pešić je rekao da se niko u Zvezdi neće zadovoljiti prosjekom, ali da u prvoj sezoni neće biti pritiska osvajanja trofeja.

"Volim da sve stvari legnu na svoje mjesto, pa onda da dođem i preuzmem odgovornost. Siguran sam da ću imati snage da sve oko sebe motivišem da stvorimo koncept, ako je moguće sa vrhunskim rezultatima. Ali, rezultati ne dolaze preko noći, oni se stvaraju".

ČOVIĆ plaća na vrijeme, KARI "dovodi sponzore"

Kao prilikom prvog dolaska u Zvezdu, Pešić je rekao da će mu biti veliko zadovoljstvo da radi u svojoj zemlji.

"Po sakou koji sam obukao (žućkasti, karirani) vidite da koliko sam odsustvovao odavdje. Izgledam kao gastarbajter koji je tek došao iz Njemačke! Kada živiš u inostranstvu dugo kao ja, shvatiš koliko su važni Srbija i naša košarka..."

"Mi još nismo potpisali ugovor, ali ja sam od danas trener Crvene zvezde i potrudiću se da nam još više zavide svi oni koji su nam do sada zavidjeli na kvalitetnim košarkašima".

Pešić se neće baviti samo prvim timom crveno-bijelih, nego će koordinirati rad svih mlađih selekcija, od kojih je kao posebno talentovanu izdvojio onu koja iz kadetskog prelazi u juniorski uzrast.

"Svi treneri koji su pod ugovorima ostaće u klubu. Neka se bore, pa ćemo za godinu dana vidjeti da li su uspjeli da se izbore".

Predsjednik Čović istakao je da će svi u klubu na vrijeme dobijati zarađeni novac.

"Kao u privredi - svi imaju garantovana radna mjesta i svoja prava, dok ispunjavaju svoje obaveze. Ko ne ispunjava obaveze, dobiće zahvalnicu, ali onaj ko ih ispunjava, mora da bude plaćen. Posebno ne može da se duguje velikim trenerima, koji su se dokazali znamo već kako i gdje".

Pešić se, u šali, ponudio da u klub dovede sponzore iz svog Pirota - "1. maj" i "Tigar", na šta mu je Čović uzvratio da će imati 10 odsto provizije, kao i svako drugi ko bi obezbijedio tako nešto.

"Ne, hvala. Ja dovoljno zarađujem, čak i po ovom novom ugovoru", odbio je ponudu popularni Kari.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC