• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Timski duh se pokazuje odbranom

"Može da se desi loše šutersko veče, ali timski duh se pokazuje kroz odbranu, a mi nismo odigrali dobru odbranu na spoljnim igračima Australije".

 Ivković: Timski duh se pokazuje odbranom Izvor: MONDO

Srbija je na turniru u Londonu doživjela poraz od Australije. "Kenguri" su slavili zahvaljujući boljoj igri u završnici meča - 78:69.

Selektor Srbije Dušan Ivković istakao je poslije drugog poraza u prestonici Velike Britanije da je njegov tim napravio veliki broj grešaka.

"Turneja je duga i naporna i imam utisak da su igrači odigrali utakmicu u grču, što je rezultiralo sa dosta grešaka. I pored toga, imali smo dobar rezultat 65:61 u 36. minutu, ali od tog trenutka smo ušli u jako lošu završnicu. Ne mogu osporim da je kod igrača postojala velika želja da se utakmica dobije, ali ujedno je bila prisutna i nervoza koja nas je uvela u seriju grešaka koje su dovele do poraza", rekao je strateg Srbije.

Selektor je apostrofirao slab šut spolja, ali, prije svega, lošu igru u odbrani.

"Dosta lako smo poentirali sa centarskih pozicija, ali je naša spoljna linija šutirala iz igre izuzetno loših 4-27, što je samo 15 odsto. Sa druge strane, australijski bekovi su bili neuporedivo uspješniji. Može da se desi loše šutersko veče, ali timski duh se pokazuje kroz odbranu, a mi nismo odigrali dobru odbranu na njihovim spoljnim igračima. U samoj završnici smo prije bonusa dozvolili sebi da dva puta primimo koš uz faul i dva puta primimo po tri poena iz napada, a to ne bi smjelo da nam se dešava".

Ivković je dodao da, za razliku od nekih prethodnih turnira, Srbija u Londonu neće posljednjeg dana igrati najvažniji meč.

"Žao mi je što nismo došli u situaciju da sa Francuzima odigramo jednu jaku utakmicu koja bi odlučivala o pobjedniku turnira. Ali i iz ovog poraza moramo mnogo da naučimo i izvučemo pouke", sumirao je utiske Ivković.

Srbija posljednji meč na turniru, protiv neporažene Francuske, igra večeras od 21.30. časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC