• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nešović propušta "pancere", a možda i EP?

Plejmejker reprezentacije Bosne i Hercegovine Aleksej Nešović zbog povrede neće igrati u utorak protiv Njemačke, a mogao bi da propusti i Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

 Nešović propušta "pancere", a možda i EP? Izvor: MONDO

Nešović nije otputovao sa saigračima u Bremen, gdje BiH u utorak igra protiv Njemačke već je ostao u Sarajevu na rehabilitaciji.

Selektor BiH Sabit Hadžić nada se da će moći računati na iskusnog plejmejkera.

"Nešović je igrač kojeg izuzetno cijenim. Dao je veliki doprinos reprezentaciji u kvalifikacijama i pomogao nam da budemo u današnjoj situaciji. Nažalost, ima problema sa vlaknima mišića i nakon razgovora s njim odlučili smo da je najbolja varijanta da ostane u Sarajevu i provede program rehabilitacije. Zbog toga ćemo u Njemačku i Francusku povesti 13 igrača i sa odlukom o 12 koji će ići na 'Eurobasket' sačekati još koji dan. Nadamo se da će se Nešović uspješno oporaviti i priključiti nam se ili u Francuskoj ili u Litvaniji",
izjavio je Hadžić za "Nezavisne novine".

Do prve utakmice sa Grčkom na EP (31. avgust), tim BiH će odmjeriti snage sa Njemačkom, u 19.15 sati, a potom 25. avgusta sa Belgijom i dan kasnije sa Francuskom.

"Čekaju nas tri veoma jake kontrolne utakmice u kojima ćemo imati priliku da vidimo jesmo li popravili našu igru u odnosu na turnire u Ljubljani i Riminiju. Prva na redu je Njemačka, koja je u ovoj posljednjoj fazi priprema jača za NBA zvijezde Dirka Novickog i Krisa Kamana. Jasno je da će to biti prava provjera našeg kvaliteta i nadam se da ćemo pružiti dobru partiju, što bi nam dosta mnogo značilo zbog samopouzdanja i stvaranja dobre atmosfere pred start Evropskog prvenstva", završio je Hadžić.

Put Njemačke selektor Hadžić poveo je sljedeće igrače: Saša Vasiljević, Diego Kapelan, Nemanja Gordić, Milan Milošević, Mujo Tuljković, Henri Domerkant, Goran Ikonić, Nihad Đedović, Ermin Jazvin, Mirza Teletović, Kenan Bajramović, Edin Bavčić i Elmedin Kikanović.

Raspored BiH na EP

Do Evropskog prvenstva ostalo je još osam dana. BiH će u Litvaniji igrati u Grupi C sa Hrvatskom, Makedonijom, Grčkom, Crnom Gorom i Finskom ili Portugalom.

Raspored mečeva: 1. kolo (31. avgust, 18 sati): BiH - Grčka, 2. kolo (1. septembar, 15.30): BiH - Crna Gora, 3. kolo (3. septembar, 15.30): BiH - Finska ili Portugal, 4. kolo (4. septembar, 21): BiH - Hrvatska, 5. kolo (5. septembar, 21): BiH - Makeodnija.

Tri prvoplasirane selekcije plasiraće se u drugi krug.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC