• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrao za "vječite", pa otišao u Zagreb! "Svi se pitali kako će mi biti, a legao mi bolje od Beograda!"

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Aleksandar Aranitović o tome kako se od 2022. godine snašao u Ciboni.

 Aleksandar Aranitovic o igranju u Ciboni iz Zagreba Izvor: MN PRESS

Srpski košarkaš Aleksandar Aranitović (25) ove sezone je vjerovatno najbolji igrač Cibone, hrvatskog kluba koji je praktično bio pred gašenjem. Iako imao samo pet seniora, od kojih je jedan nekadašnji veliki talenat srpske košarke, igraju sasvim dobro, što je posebno slučaj u prvenstvu Hrvatske u kome imaju sedam uzastopnih pobjeda.

Postoji li opasnost da se tim raspadne, ako ne bude plata? "Stvarno se nadam da do toga neće doći. Zasad smo usredsređeni samo na ovo na terenu, a ljudima iz vodstva kluba prepuštamo da rade svoj posao", poručuje Aranitović koji ističe da na psihu igrača utiče što svako malo izlaze informacije o teškom finansijskom stanju u klubu, a dodaje da njemu kao Srbinu nijednog trenutka nije bio problem da igra u Zagrebu.

"U početku su se javljali ljudi s predrasudama i pitanjima kako će meni biti u Zagrebu. Stvarno nisam razmišljao u tom pravcu, nego sam došao iz košarkaških razloga. A meni je Zagreb legao od prvog dana. Svi će reći da je manji i mirniji od mog Beograda, a meni to godi. U Zagrebu stvarno uživam, pronašao sam se, već sam ga i upoznao. Volim otići do centra ili do Jaruna. Često izlazim na piće sa saigračima", ističe Aranitović za "Večernji list".

Izvor: MN PRESS

Njegova majka je inače iz Splita i na njen nagovor je ne tako davno uzeo hrvatske papire, pa ističe da mu je to olakšalo dolazak u Zagreb, kao i ranije u Francusku i Litvaniju. "Moja mama je rodom iz Splita i ona je dole živjela dok se nije udala za mog oca Beograđanina. A mama me nagovarala da izvadim hrvatske papire. Meni se to nije dalo, ali na kraju sam je ipak poslušao i izvadio pasoš u ambasadi Republike Hrvatske u Beogradu. Baka je do prije tri godine bila u Splitu, sada je u Rijeci, a teta je na Rabu i ja sam svako ljeto tamo", dodaje košarkaš.

Aranitović je inače ponikao u Crvenoj zvezdi, potom je bio u Megi i Partizanu, a Hrvate zanima i da li je osjetio iz Beograda da mu neko zamjera na odlasku u Hrvatsku: "Ja to nisam posebno osjetio. Doduše, i ja sam dobijao neke neugodne poruke pa mogu zamisliti kako je bilo onima koji su odigrali više utakmica i bili u nekim zrelijim igračkim godinama. U Beogradu se tačno zna koji dio grada navija za Zvezdu", zaključuje Aranitović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC