• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je nastao haos oko Partizanovog igrača? Zvala ga i Crvena zvezda

Nastavlja se spor oko načina na koji je Bruno Kaboklo otišao iz Venecije prije prelaska u Partizan.

 Spor Bruna Kabokla i Venecije Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Ugovor Partizanovog košarkaša Bruna Kabokla sa prethodnim klubom, Venecijom, predmet je spora u Italiji, gdje je presuđeno u korist Venecije. Kao i prilikom Brazilčevog potpisa za Partizan početkom novembra, Venecija insistira na tome da on nije poštovao ugovorne obaveze prema klubu, sa kojim je potpisao još u junu. Zbog te presude, slučaj će biti prebačen na nadležno žalbeno tijelo u okviru Međunarodne košarkaške federacije (FIBA), koja je još jesenas dala dozvolu da on potpiše za crno-bijele. Venecija to osporava, ali on je u međuvremenu uveliko postao važan "šraf" u igri tima Željka Obradovića.

"Bruno Kaboklo je pod ugovorom sa Venecijom", objavio je predsjednik tog kluba Federiko Kazarin, nekoliko dana prije nego što je Kaboklo potpisao za crno-bijele.

"Danas pričamo o Partizanu, sutra će neko drugo ime kluba da ispliva. Suština je da se situacija nije promijenila i da u ovom trenutku klub nema šta drugo da doda. Bruno Kaboklo je igrač pod ugovorom sa Venecijom", govorio je tada prvi čovjek Venecije.

Kaboklo je prošle godine sa velikim uspjehom igrao u Ulmu, potom je potpisao za Veneciju, a onda je poslije nastupa za Brazil na Mundobasketu otišao na američku turneju sa izraelskim timom Makabi Rananom. Na kraju tih selidbi prihvatio je poziv da pojača Obradovićev tim, a konačan rasplet situacije biće pred organima FIBA.

Zanimljivo je to da je Bruno Kaboklo priznao da je imao ponudu Crvene zvezde prije dolaska u Partizan.

"Crvena zvezda me kontaktirala prva poslije Svjetskog prvenstva, ali nismo mogli da postignemo dogovor. Potom sam igrao otvorene utakmice za NBA timove kada je stigla ponuda od Partizana. Smatrao sam da treba to da prihvatim i odlučio sam se na dolazak u Beograd".

Bruno Kaboklo u Partizanovom dresu u Evroligi prosječno postiže 11,9 poena, uz 4,5 skokova po utakmici, dok je u ABA ligi njegov prosječni učinak 9,3 poena, uz 4,4 skokova po meču.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC