• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Parker povrijeđen: Srbija je odličan tim!

Slavni plejmejker Francuske možda neće moći da nastupi u ponedeljak uveče protiv Srbije. Odgovorio je na još mnoga pitanja...

 Parker povrijeđen: Srbija je odličan tim! Izvor: MONDO

Toni Parker (29 godina, 188 cm) je maestralan košarkaš, ali se u nedelju pokazalo da nije "čovjek-tim", jer je Francuska uspjela da preokrene rezultat protiv Italije (91:84), uprkos njegovoj slaboj igri i povredi zbog koje je presjedio na klupi cijelu posljednju četvrtinu.

"Velika partija. Diao i Batum su bili sjajni, veliki učinak cijelog tima... Ponosan sam na njih, dokazali su svima da znaju košarku i da mogu i bez mene", rekao je Parker srpskim novinarima.

Plejmejker "trikolora" je u prvom poluvremenu dobio udarac koljenom u butni mišić od Barnjanija, prilikom "pik end rol" akcije, nakon čega više definitivno nije ličio na sebe.

I selektor Vensan Kole rekao je da je nastup Parkera protiv Srbije, kao i Mikaela Želabala zbog bolova u leđima, doveden pod znak pitanja.

"Vidjećemo, idem odmah na tretman i pokušaću da se spremim za sljedeću utakmicu. Večeras sam izašao ranije po savjetu doktora, jer je smatrao da bismo u suprotnom preuzeli nepotreban rizik. Takmičenje je dosta dugačko".

"MNOGO SAM ULOŽIO U OVO PRVENSTVO"



Meč sa "orlovima" biće veoma važan u pogledu dalje borbe za četvrtfinale.

"Srbija ima odličnog 'pleja' Teodosića, imaju odličnu timsku igru i neke odlične šutere, tako da će utakmica biti jako teška", zaključio je Parker.

Sa NBA asom obavili smo i jedan nešto opširniji razgovor u petak poslije meča sa Njemačkom, pa evo kako je tekla ta priča...

Prvo pitanje bilo je da li može uvijek da igra kao u pobjedi nad Nijemcima (već u nedelju smo vidjeli da ipak ne može i da je naša grupa zaista ekstremno teška)?

"U formi sam. Izgubili smo od Memfisa u prvom kolu plej-ofa, pa sam imao dug odmor. U meni se nagomilala frustracija i definitivno sam radio naporno da budem spreman za EP. Znao sam da nam predstoji 11 utakmica, počinjao sam treninge već u sedam sati ujutru, radio sam i došao ovde spreman".

Selektor Njemačke Dirk Bauerman rekao da je ovo "najbolji Toni" kojeg je ikad vidio?

"Ponavljam, u formi sam, igram kao u San Antoniju. Događalo se da za klub igram do sredine juna - znate da smo 2005. i 2007. bili šampioni - pa da se reprezentaciji priključim umoran. Siguran sam da Dirk Novicki to sada osjeća, jer je do titule morao da odigra više od 100 utakmica za Dalas prošle sezone. Ja tvrdim da nikad nisam bio spremniji za ovakva takmičenja".

Možete li do titule?

"To je san, kao i plasman na Olimpijske igre, ali je on mnogo, mnogo dalek, jer imamo da odigramo još mnogo utakmica protiv dobrih timova. Moramo da se pobrinemo da idemo utakmicu po utakmicu".

Šta misliš o kvalitetu reprezentacija u našoj i drugoj polovini "kostura"?

"Ova grupa je mnogo teška, a sljedeća će biti još teža. Ne znam kako je FIBA uspjela da napravi ovakav žrijeb, ali to je život, to je realnost. Srećan sam što smo pobijedili Njemačku, jer ćemo ta dva boda da prenesemo u sljedeću rundu".

"GREG, MANJE VINA"



Neizostavna tema bili su San Antonio Sparsi, koji su proljetos doživjeli iznenađujuću eliminaciju u prvom kolu doigravanja.

Koliko si zadovoljan partijama u NBA ligi prošle sezone?

"Pa, imali smo odličan regularni dio, bili smo prvi na Zapadu tokom cijele sezone. Ali, košarka je ponekad okrutna, počne plej-of i dogodi se da dođe ekipa koja bolje igra u tom trenutku. Mogu samo da čestitam Memfisu, koji nas je eliminisao".

Znaš li da tvoj trener Greg Popović ovih dana boravi u Crnoj Gori?

"Greg je najbolji trener svih vremena. Jel' tamo otišao zbog nekog košarkaškog kampa?"

Ne, otišao je da se odmori i da se vidi sa Paspaljem!

"Oooo, sa Žarkom, hahaha. Poručite mu da ne pije previše vina, mora da se vrati u San Antonio da radi".

Toni Parker, osvajač tri NBA titule i MVP finala plej-ofa 2007, ponio se prema nama kao profesionalac na kvadrat, kao uostalom i svi ostali francuski košarkaši. Noa, Batum, Diao - sve NBA igrači, Pjetrus, selektor Kole. Sjajna ekipa za saradnju. Jesu naši rivali za četvrtfinale, ali uživaju poštovanje i simpatije.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC