• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Teovicki!

Srbija - Njemačka 75:64! Kakva igra Teodosića: 12 poena, devet skokova, devet asistencija! Briljirao je i Novicki, ali nedovoljno za "orlove".

 EP: Teovicki! Izvor: MONDO

Očekivali smo duel jedne ujednačene ekipe - Srbije i jedne mega zvezde - Dirka Novickog.

Dogodilo se nešto drugo u nedelju uveče u Šaulaju! Dogodio se Miloš Teodosić.

Najbolji košarkaš Evrope demonstrirao je raskošan talenat i pokazao NBA potencijal u pobjedi Srbije nad Njemačkom u posljednjoj utakmici četvrtog kola Grupe B na Evrobasketu u Litvaniji.

Uz Teovih 12 poena, devet skokova i devet asistencija: Srbija - Njemačka 75:64 (17:10, 21:18, 19:13, 18:23)!

Srbija ima četiri pobjede iz četiri utakmice i siguran je učesnik druge faze takmičenja. U ponedeljak od 20 časova, naš tima igraće za prvo mjesto, protiv Francuza, koji su takođe nepobijeđeni na turniru...

Bravo Dudo, bravo Teo, bravo "orlovi"!

Spartanskom borbenošću i pomaganjem u odbrani, najviše u situaciji (a, bilo ih je oho-ho) kada je lopta išla ka Dirk(enštajn)u Novickom, košarkaši Srbije stekli su samopouzdanje i elan da i u napadu budu raznovrsni i opušteni. A, to nije teško kada, iako sa povredom lijevog skočnog zgloba, Teodosić ima svoje veče.

Bilo je zadovoljstvo gledati kako razmišlja na terenu i kako ne dozvoljava čuvarima ni da naslute šta je sljedeće. Da li šut, da li pas, da li prodor, da li finta. Kada se na sve to, u drugoj četvrtini, priključio još jedan košarkaški šaljivdžija i mangup Duško Savanović, Srbija je počela igrom da iritira tradicionalno mirne, disciplinovane i hladne Nijemce.

Poslije nerealnih 9:0 za nas na startu i poruke da neće sve biti baš tako lako (9:5), "orlovi" su igrali za svaku pohvalu, potpuno rasterećeni u napadu, odnosno skoncentrisani na udvajanje i preuzimanje Novickog u odbrani. Posebno dobro, najboljeg košarkaša ovogodišnjeg finala NBA lige čuvao je Milan Mačvan, a rezultat je "išao" sve više i više u našu korist.

Rezultat pri kraju prve četvrtine bio je 17:7, poslije Kešelja,, u drugoj je ušao Savanović i vezao osam poena u nizu, na šta se nadovezao Rašić sa dva poena (29:16), pa je Dirk Bauerman morao da traži tajm-aut. Majstorskom asistencijom za Mačvana, 50 sekundi prije kraja poluvremena, Teodosić je inicirao novo ubjedljivo vođstvo Srbije od 38:26, koje je Novicki 12. poenom u prvom poluvremenu uspio nekako da smanji na "minus 10".

I to je bio dobar znak.

"Prolazno vrijeme" govorilo je u prilog tome da Srbija ima "tempo" za pobjedu. Protivnik je postigao 28 poena, najveća zvijezda 12, a samo je Teodosić imao više asistencija na poluvremenu (6) od cijelog njemačkog tima. To je dovoljno govorilo o kvalitetu košarke dva tima.



Trebalo je samo ne dozvoliti da popusti koncentracija u odbrani, što se zahvaljujući pravilnom pristupu u nastavku nije dogodilo, pa je Srbija u trećoj četvrtini nastavila da zadaje udarce potpuno suprotnoj košarkaškoj idelogiji. Uz 20 poena naše klupe, naspram svega tri njemačke, stiglo se do 51:35 zakucavanjem kapitena Nenada Krstića na (pogađate) sjajnu asistenciju Teodosića!

Bila je to sredina treće četvrtine, u kojoj su pogađali Krstić, Savanović, Teododosić, Marković, Mačvan, Tepić, Perović... Problema nije bilo ni na vidiku, najviše zbog toga što je Bauerman hladnokrvno držao Kejmena i Novickog na klupi. A, Srbija je vodila 57:41 na kraju treće četvrtine.

Da li je selektor Nijemaca precijenio mogućnosti svoje najveće zvijezde? Ispostavilo se da jeste, ali nikome u našem timu nije bilo prijatno kada je Novicki "ušao u zonu" u posljednjoj deonici. Košem Mačvana osam minuta i pet sekundi prije kraja utakmice, "orlovi" su došli do maksimalne prednosti od 62:44 i onda je nastupio jedini, srećom na vreme prekinut, crn period igre našeg tima.

U narednih pet minuta, Srbija nije postigla koš (!?), dok su na drugoj strani Novicki (9) i Kejmen (3) napravili seriju od 12:0 i uveli utakmicu na prag dramatičnog završetka. Sunovrat je spriječio prvo Savanović lijepim košem (64:56), a onda je Teodosić pogodio iz nemoguće pozicije, dva minuta i 30 sekundi prije kraja, za 66:59!
I onda... "Bum"!

Trojka Savanovića, pa prvi promašaj Novickog poslije dugo vremena i onda namjerna lična istog košarkaša nad Krstićem na drugoj strani... Koševima našeg kapitena sa slobodnih bacanja (71:61), minut i deset sekundi prije kraja utakmica je rezultatski bila riješena.

Nijemci će u drugu fazu najverovatnije sa "krompirom" na tabeli, dok će Srbija imati priliku da u Vilnus ode sa četiri boda!

Ove večeri, Ivković prvi put odigrao je samo sa devetoricom igrača, nisu ulazili Boban Marjanović, Ivan Paunić i Nemanja Bjelica, dok Bauerman nije uvodio u igru Jana-Hendrika Jaglu, koji nas je "debelo" namučio prije godinu dana u Turskoj. Dudin tim ponovo je dobio protivnika pod obručima (40:31 u skokovima), a Teova lucidnost donijela nam je i prednost u asistencijama od 18:10.

Definitvno, pobijedio je bolji TIM!

SRBIJA: Teodosić 12, 9 sk, 9 as, Tepić 8, 6 sk, 2 as, Rašić 5, 3 as, Paunić, Bjelica, Marković 2, 4 sk, 2 as, Savanović 18, Kešelj 6, Krstić 15, 3 sk, Perović 4, 4 sk, Marjanović, Mačvan 5, 9 sk.

NJEMAČKA: Bencing 5, Herber 3, Haman 10, Šulce, Šafarcik 11, Olbreht, Švethelm, Pleis, Kejmen 10, 11 sk, Štajger, Novicki 25, 6 sk, Jagla.

GRUPA B

Izrael - Letonija 91:88 (23:22, 24:23, 19:22, 25:21)
/Elijahu 26, 10 sk, 3 as - Blums 27, 4 sk, 6 as/

Francuska - Italija 91:84 (20:23, 21:25, 19:19, 31:17)
/Barnjani 22, 5 sk - Dijav 21, 4 sk, 4 as/

Srbija - Njemačka 75:64 (17:10, 21:18, 19:13, 18:23)!
/Teodosić 12, 9 sk, 9 as - Novicki 25, 6 sk/

TABELA: Francuska 4-0, Srbija 4-0, Njemačka 2-2, Italija 1-3, Izrael 1-3, Letonija 0-4.

Parovi posljednjeg kola (ponedeljak): Izrael - Italija, Letonija - Nemačka, Srbija - Francuska.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC