• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Mogao je i 50, važno da smo dobili

Milan Mačvan zamijenio je Duška Savanovića u početnoj petorci i opravdao povjerenje selektora Ivkovića, iako je Dirk Novicki na kraju došao "na svoje".

 Mačvan: Mogao je i 50, važno da smo dobili Izvor: MONDO

Milan Mačvan i Duško Savanović iz meča u meč čine sve da se ne osjeti odsustvo povrijeđenog Novice Veličkovića.

Obično Savanović izlazi na podbacivanje zajedno sa Teodosićem, Tepićem, Kešeljom i Krstićem, ali je na utakmici sa Njemačkom (75:64) Mačvanu, kao fizički jačoj "četvorci", pripao zadatak da odbije "prvi napad" Novickog.

Kako je bilo čuvati Dirka, uglavnom "jedan na jedan"?

"Kako je bilo, dao je čovjek 25 poena", nasmijao se Mačvan.

Ali je loše počeo i tada smo stekli prednost, koju su oni jurili cijelu utakmicu.

"Meni je bila velika čast i zadovoljstvo da čuvam trenutno najboljeg igrača na svijetu. Međutim, ne bih trošio riječi na njega, najbitnije je da smo mi dobili utakmicu i uzeli ta dva boda. Bili bismo zadovoljni sa pobjedom i da je on ubacio 50".

Mačvan je naglasio da je pobjeda izuzetno važna zbog bodova koji se prenose u drugu fazu i da će meč sa Francuskom u ponedjeljak (20.00) biti podjednako bitan.

"Oni su bez poraza, kao i mi, znači biće derbi. Pobijedili su nas u Londonu, gdje su bili dosta dominantni u odnosu na nas, ali očekujem da izađemo na teren spremni da im ispariramo. Atletski i u svakom drugom pogledu".

Pokazali ste da u vama ima snage da ubacite u "veću brzinu"?

"Naravno da ima, zato smo se i spremali dva mjeseca. Imamo 12 igrača koji mogu da igraju. To je naša prednost i mislim da će to dolaziti do izražaja kako prvenstvo bude odmicalo".

Nahvali malo Teodosića!

"Šta da pričam o najboljem plejmejkeru u Evropi? Čovjek vidi sve na terenu. On nam je velika prednost u odnosu na protivnike".

Izgledalo je da ćete odigrati kompletnu utakmicu, ali su Nijemci ipak napravili seriju 12:0 i zaprijetili u finišu?

"Mi pokazujemo te oscilacije iz utakmice u utakmicu. Moramo da ih iskorijenimo ako hoćemo da uradimo nešto ozbiljno. Trudimo se, ali nije lako protiv Nijemaca odigrati dobro svih 40 minuta. Očekujem, ipak, da ti padovi budu manji iz utakmice u utakmicu".

Mačvan je postigao pet poena i uhvatio devet lopti za samo 17 minuta, po čemu je bio bez premca u srpskom sastavu. Njegov nešto slabiji učinak u napadu nadoknadio je Savanović sa 18 poena uz šut iz igre 6/7!

Iako Njemačka ima jednu od najviših centarskih linija na prvenstvu, ubjedljivo je poražena i u vazdušnim duelima - 40:31. Bauermanova ekipa imala je jednu asistenciju više (10) nego sam Miloš Teodosić.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC