• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Srbije, Duško Ivanović

Konferansije u Šauleju, poslije utakmice Srbija - Njemačka, prvo je "ukrstio" imena dvije države, a onda i "prekrstio" srpskog trenera.

 Selektor Srbije, Duško Ivanović Izvor: MONDO

Evropsko prvenstvo u košarci ušlo je, kalendarski, u drugu nedjelju i normalno je da se ponegdje već javljaju znakovi umora.

Tri utakmice u nedjelju, bile su, izgleda, previše za stalnog domaćina konferencija za novinare u Šaulej areni, koji je tokom predstavljanja gostiju napravio par nesvakidašnjih lapsusa.

"Dobrodošli na konferenciju za novinare nakon meča Gerbija - Sermani", počeo je Litvanac.

"Obratiće vam se Hajko Šafarcik i Dirk Bauerman iz njemačkog tima, a iz tima Srbije Milan Mačvan i trener Duško Ivanović".

Za razliku od prvog lapsusa, koji su, takođe, svi primjetili, ovog puta je reagovalo nekoliko ljudi: "Dušan Ivković".

"Ne znam šta je sa mnom večeras", odgovorio je momak i dao riječ Bauermanu, koji ga je (kao) prekorio jer je trofejnog trenera nazvao imenom crnogorskog stručnjaka, koji vodi špansku Kahu Laboral.

"Čestitam Dušanu Ivkoviću na pobjedi. Poznajem ga još iz dana kada sam vodio juniorske timove. Bio je jedan od mojih idola, a Vi bi trebalo da bolje naučite njegovo ime", smješkao se strateg Njemačke.

Ivković, kojem je ovo peti Evrobasket u prebogatoj karijeri (vodio je reprezentaciju na još dva SP i dva puta na OI), sve to je slušao gledajući pravo ispred sebe, blago pognute glave.

Tek poslije Bauermanovih riječi, reagovao je gestikulacijom rukama, u stilu "pustite momka na miru, dešava se"...

"SRBI MAJSTORI KONTROLE"


Bauerman je, inače, rekao da je "gotovo nemoguće pobijediti Srbiju kada stekne visoku prednost", jer je srpski tim u stanju da kontroliše igru kao rijetko koji.

"Igraju pametno. Mi smo se borili, ali nismo bili pametni".

Nijemac je u drugom poluvremenu pokušao nešto da promijeni "sjeckanjem" igre minutima odmora, zbog čega je u posljednjih devet minuta utakmice ostao bez mogućnosti da pozove ekipu na dogovor.

"Srbija ima kvalitet da postiže poene u serijama i na taj način uvećava svoje vođstvo. Tražio sam tajm-aute kada sam osjetio da bi to moglo da se dogodi, jer, šta mi vrijedi tajm-aut u završnici utakmice ako moj tim gubi sa 20 poena razlike".

Ništa nije pomoglo, čak ni serija 12:0 u četvrtoj četvrtini, koju su zaustavili Savanović i Teodosić prodorima, da bi Savanović trojkom otklonio i posljednju dilemu oko konačnog ishoda.

Njemačka će početi drugu fazu EP u Viljnusu sa skorom 0-2.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC