• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Francuzi su veliki izazov

Selektor Srbije istakao je odličnu odbranu u prvom poluvremenu utakmice sa Njemačkom, a večeras (20.00) očekuje da "opet proradi naš timski duh".

 Ivković: Francuzi su veliki izazov Izvor: MONDO

Pod teškim okolnostima, s obzirom na povrede Teodosića i Rašića, reprezentacija Srbije uspjela je da podigne svoju igru na mnogo viši nivo u odnosu na prethodna tri meča i pobijedi Njemačku (75:64) praktično u prvom kolu druge faze Evrobasketa.

"Orlovi" su protiv Italije, Letonije i Izraela primali prosječno 75 poena, dok su Nijemce, sa dominantnim strijelcem kakav je Dirk Novicki, spustili na 64.

U prvih 20 minuta postigli su 28 poena, uz šut iz igre 34 odsto i samo šest prekršaja srpskih igrača!

"Naša odbrana u prvom poluvremenu bila je sigurno najbolja na ovom Evropskom prvenstvu, a možda i najbolja otkako je ova ekipa zajedno. Posebno što se tiče rješenja 'jedan na jedan', koja su na prethodnim utakmicama bila nezadovoljavajuća", izjavio je Ivković.

Ponovio je da je najteža pobjeda do sada bila ona nad Izraelom i da je ostvarena "sticajem okolnosti".

"Utakmica sa Njemačkom bila je laka za pripremu, sa jedne strane zato što je njihova igra potpuno definisana, a sa druge strane, zato što nismo imali imperativ. Imati takav izazov, igrati protiv jedne od najvećih megazvijezda današnjice, može samo da motiviše. Trebalo bi da bude tako i protiv Francuza sa Tonijem Parkerom".

"Uspjeli smo da ih napadnemo u tranziciji. Osim četvrte četvrtine, kada smo u jednom periodu imali spor protok lopte, igrali smo timski i tu ne bih isticao nijednog igrača. Ova pobjeda je jako bitna, ne samo zbog bodova koje prenosimo u sljedeću fazu".

Na redu su Francuzi, koji takođe imaju svojih problema sa povredama, ali su pokazali da mogu da se izdignu iznad njih i ostvare pobjedu čak i kada im ne ide.

"Znamo da igramo sa timom koji je fizički dominantan u odnosu na nas. Imaju lidera sa mnogo više NBA prstenova od Dirka, koji će predstavljati veliki izazov za igranje i nadigravanje. Sad, da se mi nadigravamo sa Parkerom 'jedan na jedan', to će biti teško, kao što je bilo i sa Novickim. Vjerujem da će opet proraditi naš timski duh", podvukao je Ivković.

Pobjednik utakmice u ponedjeljak prenijeće skor 2-0 u drugu fazu, poraženi 1-1, dok je Njemačka već na 0-2.

"Pancerima" će biti dosta teško, mada ne i nemoguće da se uključe u borbu za četvrtfinale.

Naš selektor ima zanimljiv pogled na njihovu realnost. Nije rekao da bi bili bolji bez Dirka Novickog, ali...

"Oni imaju jako dobrih igrača, međutim, hemija im se na neki način izgubila. Sigurno se treba zahvaliti Novickom što je došao na ovo takmičenje i što igra za svoju zemlju, ali zbog njega su izgubili Jaglu, koji je prošle godine na SP bio među ključnim igračima, izgubili su i Plajsa, koji je tokom priprema bio veoma razigran..."

"Dirk je protiv nas imao neuobičajeno veliku potrošnju, šutnuo je 22 lopte. Ne volim da budem general posle bitke, ali meni je bilo važno da njihovi bekovi ne uđu u šuterske serije, jer su sposobni to da učine. Nemam razloga da pravdam Bauermana, to je iskusan trener, koji dobro zna šta radi. Ali evidentno je da je Nijemcima hemija poremećena".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press, Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC