• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: Borac ipak u Ligi BiH

Košarkaši Borca igraće naredne sezone u Ligi Bosne i Hercegovine, zaključak je sjednice Skupštine banjalučkog kluba.

 KOŠARKA: Borac ipak u Ligi BiH Izvor: MONDO

"Donesena je odluka da se Borac takmiči u Ligi BiH. To je zajednički stav Savjeta za sport administrativne službe grada Banjaluka, čiji je predsjednik Zoran Novaković prisustvovao sjednici, i članova Skupštine", rekao je Miroslav Dojčinović, direktor banjalučkog kluba.

Postojala je mogućnost da Borac, koji je prošle godine igrao zapaženu ulogu u ligi, zbog loše finansijske situacije naredne sezone zaigra u prvenstvu Republike Srpske.

Uprava kluba je prošle godine preuzela dužnost, ali i 1.5 miliona KM duga. Dio duga, tačnije 96.000 KM je izmiren, ali je Borac i dalje u veoma teškoj situaciji. Ostavku je u julu podnio Boris Blagojević na mjestu predsjednika, a jedan od razloga je bio nedostatak podrške članova UO u smislu angažovaja i donošenja novca u klub, prenose Nezavisne novine.

Iako je "Banjalučka pivara" saopštila da više neće biti generalni sponzor Borca, na sjednici, kojoj je prisustvovo Nik Peni, direktor "Banjalučke pivare", dogovoreno je da ta firma ostane uz klub, ali ne kao generalni sponzor.

Predstavnik novog generalnog sponzora najvjerovatnije će biti predsjednik Upravnog odbora, ali o tome bi više trebalo da bude poznato ove sedmice.

"Vidjećemo na koji način ćemo da riješimo dugove. Situacija je teška, ali borićemo se da momcima omogućimo koliko-toliko normalne uslove za treniranje i da grad na najbolji način prezentujemo u Ligi BiH. Imaćemo u narednih dan-dva nekoliko sastanaka sa zvaničnicima grada kako bismo pokušali da pronađemo najbolji način za izlazak iz krize, a možda već od srijede počnemo sa pripremama", rekao je Dojčinović.

Na pitanje da li će Drago Karalić, ostati trener, Dojčinović je odgovorio:
"Pokušaćemo da nađemo zajednički dogovor sa trenerom Karalićem, kao i sa nekim igračima koji su prošle sezone igrali za Borac. Uskoro ćemo imati mnogo jasniju sliku što se tiče ekipe za narednu sezonu."

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC