• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Šteta, željeli smo posljednji šut!

Selektor Srbije smatra da je sve u finišu utakmice urađeno rezonski i da smo bili u poziciji da ostvarimo veliku pobjedu nad Francuzima.

 Ivković: Šteta, željeli smo posljednji šut! Izvor: MONDO

Izgubljena je bitka, ali do kraja rata biće ih još mnogo.

Bilo bi lakše startovati u drugoj fazi kao jedini tim sa 2-0, međutim, tamo gdje žele da stignu Dušan Ivković i njegovi izabranici ne stiže se lako, ni bez problema i poteškoća.

Selektor Srbije konstatovao je da smo sa Francuskom (96:97 poslije produžetka, 80:80) igrali veliku utakmicu i da smo je, "nažalost izgubili u posljednjem detalju, posljednjem šutu".

"Na kraju smo uradili to što smo željeli. Šteta zbog promašaja, jer smo pružili dobru partiju", rekao je Ivković.

"Bilo je 27 promjena vođstva, rezultat je 21 put bio neriješen, igrači su dali sve od sebe i mislim da smo utakmicu izgubili zbog atletskih sposobnosti Francuza. Imali smo neuobičajeno veliki broj izgubljenih lopti, čak 18, oni su direktno iz toga postigli 19 poena i još 14 iz 'drugih' napada, poslije 13 ofanyivnih skokova".

"Na drugoj strani, ono što se u analizama tvrdilo da je naša slaba tačka, to je šut, postigli smo 11 trojki uz 48 odsto preciznosti. To se do sada nije dogodilo", analizirao je Ivković.

On je obrazložio odluku da, pri vođstvu od jednog poena razlike, posljednji napad "trikolora" sječemo faulom. Marko Kešelj 19 sekundi prije kraja je poslao Tonija Parkera na liniju slobodnih bacanja, a ovaj dva puta pogodio.

"Uz ovakav kriterijum suđenja, moguće je da sam prvi put donio odluku da idemo na faul u posljednje 24 sekunde. Nisam htio da im damo posljednji šut, jer su iskusniji tim i sve ključne poene su postizali iz slobodnih bacanja".

"Mislim da je ta moja odluka bila na mjestu, međutim, promašili smo jedan lagan šut u posljednjoj sekundi. Da smo to ubacili, bila bi ovo jedna od naših velikih pobjeda".

Ivković je dodao da nema na čemu da zamjeri svojim igračima.

"Sigurno je da je ovo, poslije iscrpljujuće borbe, njima najteže palo. Moramo da dignemo glavu, da nastavimo, jer već u srijedu igramo novu važnu utakmicu".

Tim menadžer Nebojša Ilić već tokom noći putuje u Viljnus, kako bi ekipu u utorak dočekala definisana situacija što se tiče smještaja, termina treninga i svih drugih tehničkih pojedinosti.

"Orlovi" počinju drugu fazu duelom sa Litvanijom u srijedu od 21 čas po lokalnom vremenu (20.00 po našem), dva dana kasnije na redu je Španija u reprizi finala Evrobasketa 2009, pa u nedelju Turska.

Svi osim Francuske (2-0) i Njemačke (0-2) kreću u takmičenje sa po jednom pobjedom i jednim porazom.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC