• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašić: Dobro je, nije bilo četvrtfinale

Reprezentativni bek ističe da poraz od Francuske ne mora da bude koban, ali da je u drugoj fazi Evrobasketa neophodno svesti greške na minimum.

 Rašić: Dobro je, nije bilo četvrtfinale Izvor: MONDO

Vozio je Aleksandar Rašić "slalome" kroz odbrane Njemačke i Francuske, uprkos povrijeđenom skočnom zglobu. Pogodio je i neke bitne trojke, od kojih je najluđa bila ona protiv Francuza, za vođstvo od 64:62 na kraju treće četvrtine.

Pomislili smo u tom trenutku da su bogovi košarke uz nas i da ćemo dobiti tu tešku i važnu utakmicu.
Kraj regularnog toka dodatno nas je učvrstio u tom uvjerenju, a promašaj Duška Savanovića u posljednjim sekundama došao je, nekako, potpuno van scenarija.

"Smjenjivali smo se u vođstvu svih 45 minuta, imali šut za pobjedu, nismo ga dali, ali nema žaljenja. To je sport, ima još dosta da se igra. Prenosimo dva boda u drugu fazu i ostaje nam malo vremena da se pripremimo za utakmice u Viljnusu", rekao je Rašić.

Raspored će biti paklen: Litvanija, Španija, pa na kraju Turska.

"Moramo da se podignemo što prije. Pobjeđivali smo često na ovakve načine, sada smo izgubili i to se događa. Važno je da nije bila četvrtfinalna utakmica, u kojoj se ispada. Moramo da izvučemo pouke iz ove utakmice i da budemo naoštreni za naredna tri protivnika, koji će svi biti na nivou na kojem je bila Francuska".
Rašić smatra da su u duelu sa "trikolorima" odlučivali detalji.

"Bilo je grešaka i sa jedne i sa druge strane. Oni su imali dva penala, Batum promašio i umjesto da odluči utakmicu, dao nam je šansu da izborimo produžetak. Sitnice odlučuju ovakve mečeve. Ubuduće moramo da svedemo greške na minimum, ako mislimo da uradimo nešto na ovom prvenstvu. Protivnici nam neće praštati".
Prvi meč u Viljnusu "orlovi" će igrati protiv domaćina u Simens areni, gdje je Rašić proljetos često igrao sa Lijetuvos Ritasom. Perspektivni litvanski centar Jonas Valančijunas mu je klupski drug.

"Igraju brzo i agresivno, u napadu se dosta oslanjaju na šut spolja i 'pik end rol'. Imaće punu podršku sa tribina, jer znate i sami da je košarka u Litvaniji nacionalni sport, ljudi je obožavaju".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC