• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Čeka nas drugačija Litvanija

Selektor Srbije pred duel sa domaćinom (srijeda, 20.00) na startu druge faze EP kaže da su Litvanci izveli iskusniji, ali manje energičan tim nego 2010.

 Ivković: Čeka nas drugačija Litvanija  Izvor: MONDO

Utakmice prve faze Evrobasketa ostale su iza reprezentacije Srbije, a već u utorak uveče utisak je bio da je dramatični meč sa Francuzima prebačen u arhivu, uprkos svemu.

Dušan Ivković sa igračima je odradio prvu analizu selekcije Litvanije odmah po dolasku u Viljnus (uvažavam intervenciju čitalaca oko imena grada), zatim su "orlovi" lagano vježbali u hotelskoj teretani, pa autobusom prešli 20 kilometara do Simens arene, gdje je održan košarkaški trening u trajanju od 60 minuta.

Selektor je podsjetio da je član stručnog štaba Saša Nikitović proveo šest dana u Panevežisu, gdje je "skautirao" naredna tri rivala u E grupi.

"Litvanija gaji prepoznatljiv stil, sa jakom igrom u tranziciji, a uz to imaju izuzetno dobre šutere i spoljna linija im je trenutno na oko 50 procenata u šutu za tri poena. Moramo da znamo kako to da spriječimo i koliko da budemo agresivni. Oni pokušavaju, koristeći domaći teren, da igraju odbranu na granici faula, ali čini mi se da to nije baš taj profil igrača", rekao je Ivković novinarima uoči treninga.

"Na nama je da izdržimo pritisak 11.000 gledalaca i samog litvanskog tima, koji će (poslije debakla od Španije) imati imperativ pobjede. Zato utakmicu treba da odigramo mudro i lukavo".

Prošle godine, otprilike u isto ovo vrijeme, Litvanci su pobijedili u borbi za bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu (99:88). Tu utakmicu odigrali smo dan poslije sudijske krađe u susretu sa Turskom, nespremni u svakom smislu, pa ona i nije neko mjerilo.

Pored toga, "orlovi" su ove godine drugačiji samo za Bobana Marjanovića, koji mijenja Novicu Veličkovića, dok je strateg domaćina Kestutis Kemzura iz različitih razloga promijenio bukvalno pola tima.

Nisu više tu fenomenalni Kleiza, Seibutis, Mačijulis, Gečevičijus, Klimavičijus i Andrijuskevičijus, ali su se vratili veterani poput Jasikevičijusa, Kaukenasa, Songaile, Krištofa Lavrinoviča...

"Čini mi se da je onaj tim imao više energije i veću motivaciju, ali je ovaj tim iskusniji. Mislim da imamo dovoljno motiva, snage i želje da pobijedimo", istakao je Ivković.



Što se tiče povreda i spremnosti igrača, rekao je da stanje "nije gore" nego što je bilo, mada neki "igraju sa velikim bolovima".

Srbija će u drugoj fazi startovati sa učinkom 1-1, kao Litvanija, Španija i Turska. Francuzi (2-0) su prvi, a Nijemci (0-2) posljednji.

"Da nas je neko prije puta pitao da li bismo bili zadovoljni prenošenjem jedne pobjede u sljedeću grupu, ne znam da li biste vi bili zadovoljni, ali ja ne razmišljam na taj način. Postavljam stvari na način da svaku utakmicu treba igrati da se dobije", rekao je legendarni trener.

Prvog dana takmičenja u Viljnusu sastaće se još Njemačka - Španija od 14.30 časova i Turska - Francuska od 17.00.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC