• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sreli se Bodi i Šaras

Saigrači iz trofejnog tima Barselone 2002/03 danas su na Evropskom prvenstvu u Litvaniji u potpuno različitim ulogama.

 Sreli se Bodi i Šaras Izvor: MONDO

Dok se Dejan Bodiroga (38) nalazi u pratnji nacionalnog tima Srbije, kao potpredsjednik Košarkaškog saveza, tri godine mlađi Šarunas Jasikevičijus igra vjerovatno svoje poslednje mečeve za reprezentaciju Litvanije.

Susret velikih asova evropske košarke - jednog u "penziji", drugog i dalje aktivnog - odigrao se u utorak uveče u Simens areni u Viljnusu.

"Orlovi" su trenirali od 20 časova po lokalnom vremenu, Litvanci odmah poslije njih, u terminu derbi utakmice prvog kola druge faze EP (mada, u E grupi će svaka biti derbi).

"Igrali smo zajedno samo jednu sezonu u Barseloni, ali smo ostali u kontaktu i taj naš odnos traje do danas. Malo smo popričali o narednoj utakmici, malo o Viljnusu, dogovorili se da se vidimo prvog slobodnog dana... Rekao mi je da nema veliku minutažu na ovom EP, ali da igra dobro", prenio je Bodiroga detalje njihovog razgovora specijalno za čitaoce MONDA.

Te sezone, 2002/03, Katalonci su pod vođstvom Svetislava Pešića osvojili "triplu krunu" - prvenstvo Španije, Kup kralja i Evroligu kao domaćini Fajnal fora.

Ipak, uspomene su uspomene, sada su u prvom planu predstojeće borbe za plasman u četvrtfinale Evrobasketa. Poslije Litvanije su na redu Španija i Turska.

"Tri izuzetno jaka protivnika, o kojima dovoljno znamo. Očekujem veliku borbu za prva četiri mjesta".

Poznato je da će naši košarkaši ući u naredni meč pod određenim opterećenjem zbog poraza od Francuske, a Bodiroga kao nekadašnji igrač najbolje može da pretpostavi kako im je.

"Moraju da se okrenu onom što slijedi i tu je dobra stvar što se maltene odmah igra protiv Litvanije. Što je kraći period između utakmica, igrači će brže da prestanu da razmišljaju o Francuzima i porazu", kaže Bodiroga.

"U ovakvom sistemu takmičenja nemaš vremena ni da slaviš, ni mnogo da tuguješ. Do četvrtfinala imaš osam utakmica. Naši igrači i stručni štab sigurno znaju da moraju da stanu na noge i bore se. Protiv odlične Francuske smo jako dobro odigrali, imali pobjedu u rukama, ali svi znaju šta je košarka. Sve je u redu, takve stvari se događaju".

Delegacija KSS u Viljnusu od srede će biti jača za predsjednika Dragana Đilasa, koji će ostati ovde koliko mu druge obaveze budu dozvolile, a stiže i još jedan od potpredsjednika, Vuk Mitrović. Kuću košarke u Beogradu "čuva" Dejan Tomašević.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC