• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LITVANIJA 2011: Master of puppets!

Jedno božansko prisustvo širi svoj uticaj na Eurobasketu 2011. Ono ne kontroliše sve ali je uredilo nekoliko puteva i rasporeda. Žrijeb je bio nemilosrdan, Master of pupets!

 LITVANIJA 2011: Master of puppets! Izvor: MONDO

Sad kada treba da krene drugi, vidjećemo poslJedice tog žrijeba, i dobre i loše, još snažnije! Sjećam se da je u vrijeme žrijebanja situacija bila i pomalo komična. Nosioci su postavljeni prema rezultatima prošlog prvenstva a onda je vjerovatnoća žrijebanja krenula da se igra sa svima

Imali smo dva dijela u kompoziciji grupa i rasporedu. Grupe A i B su bile sjajne i samo nekoliko izostanaka velikih igrača kao što su Ben Gordon, Lampe i Gortat su krivi đto je izostao veći spektakl.Sa druge strane, Grčka, Hrvatska, Rusija i Slovenija , takođe dobre ekipe, ali iz realno drugog kvalitativnog nivoa su postavljene da se sretnu sa novajlijima. Ja mislim da je to bilo dobro za zabavu u prvoj fazi takmičenja u neku ruku. Prvo, imali sjajne mečeve u ranoj fazi kao što su Srbija – Francuska, Španija – Litvanija,Litvanija – Turska, Španija Turska, Srbija – Italija...A drugi dio priče, sa slabijim timovima, donio je puno drame i iznenađenja.Kada je FIBA odlučila da poveća broj učesnika na turniru, jedna od najvećih briga, pored dužine trajanja, bila je koliko će jak pružiti neke selekcije svojim protivnicima. Ipak, bilo je dosta izjednačeno. Znam da to neće ispraviti neke nedostatke koje je ovaj žrijeb donio ( o čemu ću poslije ) ali pokušavam da gledam pozitivno na stvari. Grci i Slovenci, oslabljeni povredama i otkazima, plus uvijek čudni Hrvati. To je bila konkurencija...i zato je ispadanje Hrvatske još veći neuspjeh, jer su ipak bili u drugom dijelu žrijeba. The master playing with its puppets.

Vrijeme je za drug fazu takmičenja.

Master je dobio scenario, i vrijeme je za košarku. U jednoj grupi je šest košarkaških giganata. Rezultati posljednjeg kola, poraz Španije i dramatična pobjeda Francuske još su više zakuvali stvari. Vidjećemo svakako devet fantastičnih duela i dobrih poteza.

To je lijepa strana ovog žrijeba.

Lošiji dio priče što će nekoliko timova koji to po kvalitetu zaslužuju ispasti iz bitke za Olimpijsku vizu. Dve sjajne ekipe će gledati London 2012 na TV-u...

Samo finalisti idu direktno u London, ali će sljedeće četiri ekipe kupiti ulaznicu za kvalifikacioni turnir na kojem će opet, tri tima dobiti mjesto na Olimpijadi.

Ali činjenica je da će dve ekipe od ovih šest sjajnih – Francuska, Litvanija, Španija, Srbija, Turska i Njemačka ostati bez olimpijskog sna!

“I'm pulling your strings, twisting your mind and smashing your dreams”.

Sa druge strane, možemo da se nadamo i u drugoj grupi dobrim bitkama, ali veliko pitanje da li će najprijatnija iznenađenja Finska i Makedonija biti u stanju da zadrže visok takmičarski nivo. Igrali su dobro, i zaslužili osvojeno, bez dileme.

Ali sada treba da pokažu das u spremni u kontinuitetu da igraju dobru košarku. Slično je i sa Gruzijom, koja bi mogla da pokvari nekima planove. U svakom slučaju, jedna od pomenute tri ekipe će ići u četvrtfinale i boriće se za London 2012! Možda je nepravedno, ali će biti zanimljivo za gledanje.

Shvatili ste – vjerujem da Grčka, Slovenija i Rusija prolaze dalje, ali nisam 100 posto siguran posle onog što sam vide u prvoj fazi takmičenja.

The master did its job.

Lutkama se izvinjava, glumci i scenario su spremni. Vrijeme je za nove igre!

(Alehandro Gonzales za MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC