• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Španci jaki za Njemačku

Španija u prvom meču druge faze Evropskog prvenstva u Litvaniji savladala Njemačku 77:68. "Panceri" pružili dobar, ali nedovoljan otpor.

 EP: Španci jaki za Njemačku Izvor: MONDO

Sjajna partija braće Gasol poništila je "dabl-dabl" učinak Krisa Kejmena (15, 11sk) i 19 poena Novickog. Mark je dao 24, a Pau 19 (7 sk), i to sve u drugom poluvremenu.

Ušli su Novicki i drugovi u drugu fazu Eurobasketa bez ijedne pobjede, koju su morali da "jure" protiv jedne od najboljih ekipa na takmičenju.

Od početka se igralo snažno i "panceri" nisu dozvolili Špancima da se rezultatski "odlijepe" sve do sredine druge četvrtine, kada je prednost evropskih prvaka porasla na osam razlike.

Ipak, što pogođenim slobodnim bacanjima Hamana i Novickog, što promašajima Kalderona, Nijemci su se vratili u igru i na kratko poveli 27:26.

Tada je stvar u svoje ruke uzeo Navaro i sa brzih pet poena vratio evropskim šampionima vođstvo, koje je, zajedno sa Rudijem Fernandezom održao do poluvremena.

Treća četvrtina je protekla u znaku braće Gasol. Obojica su postigli po 10 poena, i uz jedan koš Navara praktično bili jedino rješenje Španaca u napadu. Izostanak inspiracije u napadu drugih igrača omogućio je Nijemcima da sačekaju da se braća Gasol krajem četvrtine "povuku ručnu" i da se dva puta primaknu samo na poen zaostatka 53:54 i 55:56.

Navaro je tokom treće četvrtine promašio četiri šuta za tri poena zaredom, a u napadu nisu mogli da se skoncentrišu ni Kalderon i Fernandez.

Kako su se početkom drugog poluvremena razigrala braća Gasol, tako je i u četvrtoj zaigrao San Emetrio i sa početna četiri poena uveo svoj tim u poslednju dionicu.

Sa druge strane, Novickom su pomogli Kejmen i Šafarcik, koji su dobrom igrom sprečavali protivnika da se odlijepi, ali uprkos lošem šutu za tri poena Španaca (promašili sedam uzastopnih trojki na kraju meča) nisu uspjeli da riješe meč u svoju korist.

Tokom posljednje dionice, Mark Gasol je odlično čuvao Novickog, pa su napadi Nijemaca uglavnom išli na Kejmena, koji se nije najbolje snašao u ulozi prvog napadača.

Preciznost Španaca u penal završnici (samo jedno promašeno bacanje u posljednjoj četvrtini) donijela je mirnu završnicu meča i konačnih 77:68.

Njemačka je sa današnjim porazom ostala na dnu tabele novoformirane Grupe E, a u petak će igrati sa Turskom, dok će Španija drugo kolo i utakmicu sa Srbijom dočekati sa pozitivnim skorom od dvije pobede i jednog poraza.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC