• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rubio: Bićemo spremni za Srbiju

Španska odbrana, na čelu sa Rikijem Rubiom i Markom Gasolom, zaustavila nalet Nijemaca (77:68). U petak repriza četvrtfinala SP 2010. sa "orlovima".

 Rubio: Bićemo spremni za Srbiju Izvor: MONDO

Aktuelni prvaci Evrope nisu pružili sjajnu partiju protiv Njemačke, ali su poslije prokockanih devet poena razlike, na prelasku treće u posljednju četvrtinu (52:43 do 56:57), do kraja utakmice odigrali odbranu kakva se rijetko viđa.

Mark Gasol potpuno je "isključio" iz igre Dirka Novickog, a Riki Rubio pritiskom na Šafarcika poremetio organizaciju igre Nijemaca. Lopte su išle Krisu Kejmenu, on bivao udvojen i najčešće griješio ili promašivao...

"Većim dijelom utakmice su nas Nijemci onemogućili da radimo ono što želimo - da trčimo u kontranapade. U završnici smo odigrali odbranu kakva nam je bila potrebna da pobijedimo", rekao je Rubio.

On je dva i po minuta prije kraja, na "plus pet" za svoj tim, presjekao ključni napad Nijemaca, kada je Šafarcik pokušao da "na silu" doturi loptu Novickom. Poslije toga je Gasol dao dva penala i to je bio riješen meč.

Momak koji bi od naredne sezone trebalo da igra za Minesota Timbervulvse imao je vrlo čudnu (ali ne za svoje standarde) statističku liniju - nula poena (šut 0/2), pet skokova, tri asistencije i četiri ukradene lopte.

Njegova današnja rola je dokaz da u košarci nisu važni samo koševi, mada zaslužuje poseban osvrt kako je Rubio postao toliki non-faktor u napadu... osim što svi znamo da nema šut spolja.

Španci će relativno rasterećeni ući u meč sa Srbijom (petak, 14.30), ali je sigurno da će željeti "osvetu" za poraz u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Turskoj prošle godine, trojkom Miloša Teodosića (92:89).

"Srbija je top tim. Mladi su, a iskusni. Dobili su nas na SP, imaju Teodosića koji sjajno diriguje igrom. Pored njega je i Krstić sposoban za veliku partiju. Uradićemo sve da se dobro spremimo za tu utakmicu",
rekao je Rubio.

"Crvena furija" ima skor 2-1, ali je još daleko od plasmana u četvrtfinale. Njemačka (0-3) je praktično otpisana, međutim, Turska (1-2) ima pobjedu u međusobnom susretu iz prve faze. Ostaje da se vidi kako će se završiti meč Litvanija - Srbija...

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC