• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savanović: Ne može samo na inteligenciju

Duško Savanović od nule na poluvremenu stigao do 16 poena na kraju utakmice. Smatra da je ključ poraza od Litvanije u mlakoj odbrani Srbije.

 Savanović: Ne može samo na inteligenciju Izvor: MONDO

Košarkaši Srbije nisu se u duelu sa Litvanijom ponašali u duhu nadimka koji krasi srpske muške nacionalne timove u većini kolektivnih sportova.

Jesu se borili, nisu odustajali od pobjede do nekoliko minuta pred kraj, ali je u odbrani bilo previše priče poslije primljenih koševa, a nedovoljno "kljucanja" i "grebanja" protivničkih igrača.

Litvanci su bili ekstremno raspoloženi za igru, naročito u prvom poluvremenu. Tome su, nažalost, doprinjeli srpski momci, igrajući odbranu više očima, nego rukama i nogama. Previše šuteva nadahnutog Kalnietisa, zatim Pociusa, Jasikevičijusa i ostalih ispraćeno je spuštenih ruku.

"Nije bilo nečega što bi trebalo da nas krasi, kao mladu ekipu - da se potučemo, da pokažemo i čvrstinu, pored inteligencije koju sigurno imamo. Ako tu inteligenciju ne zakrvavimo, ne možemo ništa da uradimo", rekao je Duško Savanović.

"Dvadeset minuta smo im davali otvorene šuteve, njihovu igru 'dva na dva' nismo rješavali nikako, a kasnije je počelo da im ulazi i preko naših ruku".

Savanović smatra da smo 35 minuta bili u meču sa šansom da Srbija pobijedi, ali da su nedostajali potez ili dva koji bi do kraja zakuvali stvari. Litvanci su na krilima publike uvek pronalazili način da dođu do važnog skoka ili koša.

I Miloš Teodosić nije se ponio kako bi trebalo, kao jedan od lidera reprezentacije, pošto je ekipi učinio "medveđu uslugu" dobivši tehničku grešku zbog protesta, dok se nalazio na klupi.

"To što smo ušli u nervozu i razgovor sa sudijama, sigurno je jedan od razloga poraza", kratko će Savanović.

"Svaka čast Litvancima, oni su bukvalno sve ubacili, ali da smo mi zaoštrili odbranu i počeli da igramo fizički, ne bi tako bilo".

Na redu su Španci, koji su sa braćom Gasol, Rubiom, Navarom, jakom odbranom i ubojitim kontranapadom sigurno favoriti u tom meču (petak, 14.30).

Ni eventualni poraz od njih Srbiju ne bi morao da nas eliminacije, pod uslovom da pobijedi Tursku i da ne bude senzacija u ostalim susretima.

Savanović, ipak, smatra da je pobjeda nad braniocima zlatne medalje iz Poljske 2009. nešto za šta valja dati sve od sebe.

"Dajte da mi njih dobijemo, pa da pred meč sa Turcima uđemo u pozitivu, jer smo već vezali dva poraza. Španci, uz Francuze, gaje najbrži i fizički najdominantniji stil u Evropi, ali mislim da je nama najbitnija dobra psihološka priprema za tu utakmicu".

Nije "orlovima" lako, a neće im ni biti u dogledno vrijeme...

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC