• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakva glupa situacija!

Najbolje bi bilo da Srbija dobije obje preostale utakmice i Dušan Ivković će svoje igrače pripremati sa tim ciljem. Već boli glava od kalkulacija...

 Kakva glupa situacija! Izvor: MONDO

Sajt FIBA Evrope je kolo prije kraja prve faze Evropskog prvenstva objavio zanimljiv tekst o mogućnostima raspleta u grupama C (tzv. "ex-YU grupa") i D (u kojoj su bili Slovenija, Rusija, Gruzija, Ukrajina...)

Ključna rečenica koja opisuje aktuelni sistem takmičenja glasi: "Nije važno koliko utakmica si dobio, nego koje utakmice si dobio".

Uz napomenu da je veoma značajno ne gubiti velikom razlikom, što se najbolje vidjelo u trouglu Finska, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, gdje su na mini-tabeli svi imali učinak 1-1, ali su samo Finci prošli dalje, zahvaljujući pobjedi od 92:64 nad Bosnom.

Ono čega se svi Srbi u Viljnusu najviše plaše - u kontekstu maloprije citirane FIBA rečenice - jeste scenario u kojem bismo pobijedili Španiju, a onda u nedjelju izgubili od Turske i ispali, čak i ako bi Turci u petak izgubili od Njemačke!?

Naravno, to je samo jedna od mogućnosti, kojih na dva kola i šest utakmica prije kraja ima "mali milion".

Trenutno tabela izgleda ovako: Francuska 3-0, Španija 2-1, Litvanija 2-1, Srbija 1-2, Turska 1-2, Njemačka 0-3.

A, zamislite samo ovakav konačni raspored: Francuska 4-1, Litvanija 3-2 i onda Srbija, Turska, Španija i Njemačka sa po 2-3, gdje bismo dalje išli mi i Turci, na osnovu po dvije pobjede u mini-grupi četiri izjednačene ekipe.

I to je moguće, mada na osnovu dosadašnjih igara svih reprezentacija ne izgleda realno.

Za pobjedom nad Francuzima nismo žalili samo zbog ta dva boda, nego i zbog znatno povoljnijeg rasporeda druge faze, koji je sljedovao pobjedniku grupe u Šauleju. "Trikolori" su na pobjedničkom talasu odigrali prvi meč sa Turskom (trećeplasiranom iz A grupe), popravili skor na 3-0 i sada nema sile koja će ih izbaciti iz četvrtfinala.



Selektor Dušan Ivković - sasvim očekivano - nije želio da se bavi računicama, neposredno poslije drugog uzastopnog poraza "orlova" na Evrobasketu.

"Ja moram da spremim tim za utakmicu sa Španijom, a činjenice su činjenice. Nama je poslije poraza od Francuske bilo jasno da bismo i u slučaju pobjede nad njima morali da dobijemo makar još jednu utakmicu u ovoj grupi", prokomentarisao je Ivković.

"Noć je preda mnom i cio dan je preda mnom, pa valjda imam dovoljno znanja i iskustva da pronađem najbolje moguće rješenje, zajedno sa igračima i mojim saradnicima. Mi ćemo u meč sa Španijom ući da ga dobijemo, a ne da čuvamo energiju za Turke", objasnio je trofejni strateg.

Biće napeto, nadajmo se sa hepiendom za srpske momke. Samo da se domognu četvrtfinala.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC