• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Lester Bo Mekejlebovski!

Lester Bo Mekejleb, američki Makedonac, možda će dobiti spomenik u toj zemlji...Rusi lako sa Fincima. Grci "ubili" Slovence trojkama u finišu.

 EP: Lester Bo Mekejlebovski! Izvor: MONDO

Samo teorija dijeli Makedoniju od plasmana u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Litvaniji!

Makedonija je danas pobijedila Gruziju 65:63 (13:12, 16:14, 25:18, 11:19) u prvoj utakmici Grupe F i na korak je od plasmana među osam na Eurobasketu.

Pobjedonosni koš za Makedoniju postigao je bivši plejmejker Partizana Lester Bo Mekejleb dve sekunde prije kraja meča. Osim tih odlučujućih, Mekejleb je ukupno postigao 27 poena i vodio je Makedonce do novog trijumfa u Litvaniji.

Pored Mekejleba, veliku ulogu u novoj pobjedi Makedonaca imao je i Pero Antić, sa osam poena i sedam skokova.

Makedonija će sa današnjom pobjedom ostati na prvom mjestu svoje grupe, i bez ijednog poraza čekati nastavak takmičenja.

Gruzijci, predvođeni Ckitišvilijem (20, 10sk) bolje su "otvorili" utakmicu i prvi poveli. Makedonci su preuzeli vođstvo krajem prve četvrtine i, izuzev kratkog "brejka" Gruzijaca početkom drugog poluvremena, vodili do kraja utakmice.

Ipak, da ne bude dosadno i da se Makedonci dobro oznoje protiv igrača iz bivše sovjetske republike, pobrinuli su se Ckitišvili i Šengelija, koji su na početku posljednje četvrtine napravili seriju od 8:0, primakli se Makedoncima na dva poena razlike i najavili uzbudljivu završnicu meča.

Serija grešaka i promašaja Mekelejba i Ilijevskog, kao i peti faul Antića u samom finišu meča, omogućili su Gruzijcima da na 16 sekundi do kraja izjednače rezultat i pokušaju da dođu do pobjede.

Ckitišvili je bio precizan sa linije za slobodna bacanja, poslije čega je Mekelejb "položio" loptu za konačno vođstvo Makedonaca, koje nije uspio da ugrozi ni Hejns šutem za tri poena u poslj0ednjim trenucima meča.

Gruzijci su "nadskočili" protivnika, sa 46 skokova naspram makedonska 32, ali su 21 put gubili loptu, naspram 10 makedonskih grešaka.

Mnogo lakše od Makedonaca do pobjede su došli Rusi nad Fincima - 79:60 (18:14, 15:6, 26:18, 20:22).

Neizvjesno je bilo osam minuta, do 14:14, a onda je "zbornaja" dodala gas i u 16. minutu povela 31:18. Istom razlikom otišla je i na odmor - 33:20. U drugom poluvremenu stigli su i do "plus 22"...

Andrej Kirilenko je dao 14 poena, Aleksej Šved 12, Timofejev Mozgov i Andrej Voroncevič po 11... Najefikasniji kod Finaca bio je Šon Haf sa 14.

U duelu ekipa koje su se prije dve godine na EP u Poljskoj borile za bronzanu medalju, ishod je bio isti. Grčka je (ponovo) pobijedila Sloveniju 69:60 (18:13, 19:12, 7:21, 25:14). U posljednja tri odlučujuća šuta Grci su pogodili "trojke"!

Bilo je 58:57 za Grčku, da bi Mirza Begić promašio dva slobodna bacanja. Potom je uslijedila kanonada Grka za tri poena - dva puta je pogodio Nikos Zisis (ukupno 19 poena), jednom Antonis Focis.

Grci su umalo prokockali pobjedu. Imali su +12 na poluvremenu (37:25), potom i +15 u trećem delu, ali su Slovenci uspjeli da se vrate u meč. Ipak, Grci su u ključnim trenucima imali smirenu ruku.

REZULTATI 1. KOLA:

Gruzija - Makedonija 63:65

Finska - Rusija 60:79

Slovenija - Grčka 60:69

TABELA: Makedonija 3-0, Rusija 3-0, Grčka 2-1, Slovenija 1-2, Finska 0-3, Gruzija 0-3.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC