• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Nećemo se štedjeti

Selektor Srbije najavio igru na pobjedu protiv Španije (petak, 14.30), iako je svjestan da će ključ plasmana u četvrtfinale biti meč sa Turskom.

 Ivković: Nećemo se štedjeti Izvor: MONDO

Reprezentativci Srbije u četvrtak popodne su trenirali nešto duže od sat vremena u sali velelepnog univerziteta "Mikolas Romeris" na periferiji grada.

Prije "orlova" su termin imali Španci, poslije njih Nijemci i tako dalje.

Najvažnija vijest je da je zbog bolova u leđima Aleksandar Rašić ostao u hotelu, ali se Dušan Ivković nada da će naš prvi igrač sa klupe biti spreman za derbi sa Špancima.

"Sa Rašićem imamo evidentan problem, jer smo ga ostavili u hotelu u velikim bolovima. Međutim, upravo sam dobio vijest da je snimak magnetnom rezonancom pokazao da nije riječ o težoj povredi. To je jako bitan igrač za našu rotaciju i mislim da ćemo u petak svi zajedno biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu", raportirao je selektor Srbije.

Vrijeme između doručka i ručka u hotelu "Le Meridien" iskorišćeno je za video analizu duela sa Litvanijom (90:100).

"Posebno smo izanalizirali našu odbranu i negdje oko 50 lako primljenih poena. Svjesni smo svojih mogućnosti i vrlo dobro znamo da nismo tim koji može da igra na veliki rezultat. Da bismo odigrali dobre i kontrolisane utakmice, potrebna nam je dobra odbrana, negdje do 70 primljenih poena. To protiv Litvanije, nažalost, nismo imali".

Španija u okršaj sa nama ulazi sa pobjedom više (2-1) i mogla bi da obezbijedi plasman u četvrtfinale, dok bi "orlovima" pobjeda mnogo značila na psihološkom planu, ali im ne bi završila posao u E grupi.

"Iako znamo da je nama odlučujuća utakmica sa Turcima, daleko od toga da ćemo protiv Španaca da se štedimo i da nešto krijemo", poručio je Ivković.

"Španija je tim koji u posljednje dve godine vjerovatno niko nije pobjeđivao koliko smo mi, međutim, oni su sada znatno jači nego što su bili i u Poljskoj i u Istanbulu, iz prostog razloga što igraju i Pau Gasol i Kalderon i naturalizovani Ibaka".

Selektor je kroz analizu dosadašnjih partija na Evrobasketu zaključio da je "crvena furija" u velikoj mjeri dozirala intenzitet igara.

"Nisu igrali baš svom snagom. Kao iskusni, dominantni igrači, pokušavaju da igraju onoliko koliko im je potrebno da dobiju. Maksimalno su odigrali jedino utakmicu sa Litvanijom, koju su praktično raznijeli odmah u startu, međutim, to su platili neplaniranim porazom od Turske, kada Pau Gasol nije igrao".

"Oni više nemaju pravo na grešku, a mi ćemo na svaki način probati da ih iznenadimo".

Trening "orlova" posjetili su i čelnici Košarkaškog saveza Srbije, na čelu sa predsjednikom Draganom Đilasom.

Drugog dana takmičenja u E grupi druge faze sastaće se još Njemačka - Turska (17.00) i Litvanija - Francuska (20.00).

Na tabeli bez poraza vodi Francuska, Španija i Litvanija imaju učinak 2-1, Srbija i Turska po 1-2, dok je Njemačka bez pobjede, ali nije izgubila sve šanse da prođe dalje.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC