• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navaro: Srbija je sada najopasnija

Popularni "La Bomba" ističe da u taboru Španije nisu zadovoljni igrama u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

 Navaro: Srbija je sada najopasnija Izvor: MONDO

Aktuelni šampioni Evrope u Litvaniji igraju sa najkvalitetnijim mogućim timom, pošto se nakon dvije godine pauze vratio Hoze Kalderon, tu je i Pau Gasol poslije propuštenog SP u Turskoj, dok plejmejker Barselone Viktor Sada i krilni centar Oklahoma Siti Tandera Serž Ibaka, nastupaju prvi put na velikim takmičenjima.

Uprkos tome, "crvena furija" nije impresionirala, osim u fenomenalnom prvom poluvremenu meča sa Litvanijom.

Jedva su Španci pobijedili Poljsku i Njemačku, dok su od Turske doživjeli poraz koji ih pred okršaj sa Srbijom stavlja pod imperativ pobjede.

"Da bismo dobili Srbiju moraćemo da igramo mnogo bolje nego na prethodnoj utakmici. Niko u timu nije zadovoljan kako igramo, izgubili smo važnu utakmicu od Turske i svjesni smo da ne pružamo ono što možemo. Dobili smo četiri od pet mečeva na prvenstvu, ali ne igramo previše dobro", rekao je Huan Karlos Navaro poslije popodnevnog treninga u četvrtak.

Iskusni bek Barselone mnogima nije naročito simpatičan, ali na jednom podatku svi moraju da mu "skinu kapu" - ovo je dvanaesto ljeto zaredom koje provodi sa "A" reprezentacijom svoje zemlje!

Navaro je izjavio da se svi sjećaju Teodosićeve trojke, koja je riješila četvrtfinale SP 2010. (92:89), ali takođe da se Španci ne opterećuju pričom o revanšu.

"Želimo da pobijedimo jer nam to donosi prolazak u četvrtfinale ovog takmičenja. To što je Srbija prije dva dana izgubila od Litvanije samo je čini opasnijom po nas. Njih bi još jedan poraz odveo na korak od eliminacije".

Zanimljivo je da su španski novinari postavili Navaru pitanje o Dušanu Ivkoviću i njegovom, navodnom, nekorektnom ponašanju i gestikulacijama za vrijeme meča u Istanbulu prošlog ljeta.

"Ja ne znam ništa o tome. Ako je i bilo takvih stvari, one su normalne u utakmicama sa puno pritiska".

Pau Gasol je zbog povrede skočnog zgloba propustio duel sa Poljskom, ali se vratio u sredu protiv Njemačke.

"Pau je profesionalac. Igra sa malom povredom, ali neće biti problema sa njim. Na ovako dugom takmičenju morate da izdržite i neke pehove", zaključio je Navaro.

"La Bomba" je za derbi drugog kola druge faze EP najavio angažovaniju i bržu igru Španije, sa više trčanja i kontranapada nego do sada.

(izveštač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC