• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Kejmen i Novicki nadigrali Turke

Reprezentacija Njemačke nadigrala je Tursku u drugom kolu grupe E na Evropskom prvenstvu rezultatom 73:67 (6:13, 17:13, 25:20, 25:21).

 EP: Kejmen i Novicki nadigrali Turke Izvor: MONDO

Iako su Turci imali prednost tokom prvog poluvremena i ostvarili prevagu u skoku (43 naspram 34), Nijemci, predvođeni svojim sjajnim tandemom Novicki - Kejmen, uspjeli su da upišu prvu pobjedu u drugoj fazi takmičenja.

Kris Kejmen je bio najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe sa 20 poena i sedam skokova, dok je Dirk Novicki susret završio sa 19 ubačenih pogodaka, sedam uhvaćenih lopti i tri asistencije.

Turci, predvođeni Omerom Ašikom, koji je ostvario "dabl-dabl" učinak - 19 poena i 11 skokova, uspjeli su na početku susreta u potpunosti da preuzmu inicijativu, o čemu najbolje govori podatak da su Nijemci u prvom kvartalu postigli samo šest poena.

Solidnu prednost čuvali su do 15. minuta meča (22:14), kada je nemačka mašina počela da se zahuktava. Novicki je povukao ekipu, Kejmen priskočio u pomoć, a Štefan Haman i Hajko Šafarcik sa dve trojke dali značajan doprinos za prilaz na "minus tri" na isteku 20. minuta igre (23:26).

U nastavku je Novicki "diktirao tempo", a Kejmen polovinom treće četvrtine donio vođstvo (34:33), koje Nijemci nisu ispuštali do kraja.

Uporni Turci, predvođeni Ašikom i njegovoj seriji od devet uzastopnih poena uspjeli su da se približe na korak od izjednačenja (62:64) minut i devet sekundi prije kraja meča, ali su Haman (dva) i Novicki (četiri poena) sa linije penala u finišu ipak sačuvali prednost.

Turska i Njemačka, kao i Srbija imaju sada identičan skor 1-3 u grupi E. Upravo te tri ekipe odlučuju o preostalom mjestu koje vodi u četvrtfinale.

Nijemci će u posljednjem duelu grupe E u nedelju igrati protiv Litvanije, a Srbija će se sastati sa Turskom. Ukoliko "orlovi" ostvare trijumf u tom meču, izboriće plasman u četvrtfinale, bez obzira na ostale rezultate u grupi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC