• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tepić: Idemo u četvrtfinale!

Startni bek "orlova" izjavio je da ekipa i dalje vejruje u svoj kvalitet i sposobnost da se nosi sa svakim protivnikom na turniru.

 Tepić: Idemo u četvrtfinale! Izvor: MONDO

Trebalo je da znamo "koliko je sati", već kada su naši igrači, neposredno poslije poraza od Litvanije, izjavljivali kako je meč sa Turskom "vjerovatno važniji" od onog protiv Španije - kao što je svima bilo jasno da jeste.

Okršaj sa selekcijom koja brani titulu osvojenu u Poljskoj, repriza finala Evrobasketa 2009. i četvrtfinala SP prošle godine, kao da je izgubljen u glavama i prije nego što su dva tima istrčala na parket.

U šta se pretvorila utakmica najavljena kao derbi, možda najbolje ilustruju minutaže koje je Dušan Ivković dodijelio svojim izabranicima: Marjanović je igrao pet minuta, Perović 15, a preostala devetorica između 18 i 23 minuta!

Takva "uravnilovka" nije viđena ni na jednom od prethodnih sedam mečeva na Evrobasketu. Teško da bi do nje došlo i protiv Španaca, da Ivkoviću brzo nije postalo jasno da su mu nosioci igre potpuno van ritma i da je utakmicu (59:84) praktično nemoguće dobiti.

Milenko Tepić je sa osam poena bio treći strijelac Srbije, a i on i mi možemo samo da žalimo što sredinom četvrte četvrtine nije nastavio seriju od 13:0, kojom su "orlovi" prišli na 54:70.

Tepić je nakon dobrog ulaza položio loptu na obruč, promašio i u narednom napadu, dok je Mark Gasol na drugoj strani realizovao dva šuta sa poludistance. Ponovo je bilo 20 razlike...

"Pokušali smo da se spremimo za Špance najbolje što možemo i nije nam alibi to što smo vjerovatno već mislili na Turke", rekao je Tepić.

"Nismo djelovali dobro, ali bez obzira na utisak koji smo ostavili, ne smijemo da gubimo vjeru. Sve je i dalje u našim rukama. Utakmica sa Turskom za nas predstavlja osminu finala, kao što bi vjerovatno predstavljala i da smo pobijedili Španiju".

Uvijek realni bek priznao je da neke stvari sa posljednje utakmice "bole više od poraza".

"Oni su na 20 razlike pokazivali više želje da bude 21, nego mi da smanjimo na 19. To je ono što me najviše brine, međutim, mi sigurno nećemo dozvoliti da padnemo duhom. Znamo da u nedelju igramo osminu finala i to je najvažnije. Sve ostalo je prošlost".

Tepić je dalje rekao da je "činjenica da smo igrali loše", mada je "objektivno gledajući, Litvanija domaćin i treća reprezentacija na svijetu, a Španija prvak Evrope".

"Nije sramota izgubiti od njih, samo je zabrinjavajući način na koji se to dogodilo. Vjerujem da će nas važnost utakmice sa Turskom trgnuti i naterati da odigramo onako kako znamo. U toj varijanti imaćemo realne šanse da pobijedimo".

Ono što u posljednjim porazima nikako nije valjalo jeste ponašanje pojedinih igrača, među kojima su i oni najbolji, koji bi trebalo da daju dobar primjer ostalima. Diskusije sa sudijama "preko noći" su postale navika, pa je naša klupa u petak dobila čak dvije tehničke greške - obe u drugoj četvrtini!

Odgovornost za to preuzeo je selektor Ivković, ali je uz to rekao da protiv Turske tako nešto nikome ne smije da se dogodi.

"Mislim da bi tu trebalo da reagujemo nekom pričom između sebe. Jesmo već razgovarali na tu temu, ali nam se ponavljaju iste stvari. Špancima smo poklanjali i po četiri poena u nizu, a na ovom nivou je jako teško jednom se vratiti iz ubjedljivog zaostatka, a ne više puta tokom utakmice", objasnio je Tepić.

"Ali 'ajde da kažem da je ovo iza nas, da se neke loše navike neće ispoljavati u narednoj utakmici i da će priča sa sudijama izostati, da više ne uvodimo sami sebe u minus fazu".

Poruka navijačima u Srbiji?

"Mi imamo kvalitet da igramo sa svima. Mislim da ovaj tim i dalje zaslužuje podršku i da ćemo je mi opravdati na terenu, u kvalifikacionoj utakmici sa Turskom".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC