• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hitno saopštenje KLS zbog namještanja utakmica: Podrška za doživotnu suspenziju, nema veze sa Srbijom!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Kako navode iz KLS-a Marko Radonjić je suspendovan zbog nelegalnih radnji u inostranom prvenstvu.

 KSS Srbije - podrška suspenziji Radonjića, namjeptao utakmice van Srbije Izvor: MN PRESS

Košarkaška liga Srbije se oglasila povodom doživotne suspenzije za iskusnog srpskog plejmejkera Marka Radonjića zbog namještanja utakmica. Ovaj 31-godišnjak, bivši košarkaš Napretka, Sloge, Vojvodine, Borca iz Čačka, Dinamika, Slovačke Iskre, Novog Pazara, Balkana iz Bugarske, FMP-a i Borca doživotno je suspendovan zbog namještanja utakmica.

Ne samo da neće moći da igra košarku već mu je zabranjen bilo koji vid bavljenja košarkom i neće moći da bude trener, funkcioner, delegat, sudija i zabranjeno mu je da obavlja bilo kakvu košarkašku funkciju. KLS se povodom ovog slučaja oglasila saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti. 

"Košarkaška liga Srbije pruža punu podršku Međunarodnoj košarkaškoj federaciji FIBA koja je u utorak 26.03.2024.godine objavila da je kaznila srpskog igrača Marka Radonjića doživotnom suspenzijom zbog namještanja utakmica.

Košarkaška liga Srbije je oduvijek kao prioritet isticala očuvanje integriteta sporta i davala ogromnu važnost borbi protiv svih vrsta pokušaja zloupotreba i malverzacija u košarci. Osim podrške krovnoj organizaciji FIBA, Košarkaška liga Srbije je željela da se oglasi ovim putem, kako bi spriječila bilo kakve spekulacije vezane za našu ligu, zato što je igrač sankcionisan zbog namještanja mečeva u inostranstvu kao igrač stranog kluba.

Kao pouzdani partneri FIBA, sa kojom kao liga imamo saradnju i sa kojom smo zajedničkim radom u posljednjih nekoliko godina učinili mnogo na dodatnom povećanju regularnosti srpske lige, uvjereni smo da će ovakve sankcije pomoći da se ovakvim anomalijama definitivno stane na put", navodi se u obraćanju KLS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC