• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šut kakav niste vidjeli u košarci! Navijači se smiju pokušajima Amerikanca! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Košarkaš Portlanda hit na društvenim mrežama jer jednom rukom šutira sa linije penala.

 Mozes Braun šutira slobodna bacanja jednom rukom Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Američki košarkaš Mozes Braun (24) pravi je hit NBA lige, iako veoma malu minutažu u dresu Portlanda. Centar koji je već promijenio brojne timove u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu privukao je mnogo pažje na društvenim mrežama neobičnim načinom šutiranja slobodnih bacanja - on to radi samo jednom rukom!

Nakon što nekoliko puta tapne loptu o parket, Braun sa obje ruke uhvati loptu i podigne je iznad glave, ali onda odluči da lijevu ruku skloni na sasvim drugu stranu. Lopta mu ostane na desnom dlanu, pa on samo jednom rukom pokušava da pogodi slobodno bacanje. Ove sezone šutira slobodna bacanja užasnih 25 odsto, odnosno pogađa svaki četvrti pokušaj, dok mu je procenat u karijeri tek malo iznad 50 odsto. Pogledajte kako Braun to radi:

Mozes Braun je 2019. godine bio prijavljen za NBA draft, ali ga niko nije izabrao. Ipak, stigao je do najjače košarkaške lige na svijetu - u septembru je potpisao za Portland, nakon što je u Ljetnoj ligi nastupio za ekipu Hjustona. Njegova NBA karijera za sada nije impresivna, pošto je između dva mandata u Portlandu nosio dres Oklahome, Dalasa, Klivlenda, LA Klipersa i Bruklina, kao i četiri različita tima u Razvojnoj ligi.

Ove sezone Braun je odigrao 18 mečeva u NBA ligi tokom tekuće sezone i uglavnom je epizodista u ekipi Portlanda. Na terenu provodi oko osam i po minuta po meču, a beleži 2,6 poena, 3,8 skoka i po 0,3 asistencije i blokade.Najbolje brojke imao je tokom sezone 2020/21 kada je u dresu Oklahome igrao preko 20 minuta i prosečno postizao 8,6 poena i 8,9 skokova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC