• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Dudom i u kvalifikacije za EP 2013?

Čelnici KSS razgovaraće sa selektorom i analazirati učinak na EP, nakon čega će se znati da li će Ivković voditi tim u kvalifikacijama za EP 2013.

 Sa Dudom i u kvalifikacije za EP 2013? Izvor: MONDO

Košarkaška reprezentacija Srbije Evropsko prvenstvo u Litvaniji završila je na osmom mjestu, ne uspjevši da izbori plasman na Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Taj učinak okarakterisan je kao neuspjeh zbog čega će narednih dana i nedjelja, logično, uslijediti analiza postignutog, a zatim i plan o budućim koracima.

Poslije neslavnog poraza od Slovenije u borbi za sedmo mjesto na Eurobasketu, pokrenuta je i priča o selektoru Dušanu Ivkoviću. Iskusni stručnjak ima ugovor zaključno sa OI 2012, a budući da "orlovi" tamo neće ići, već će morati da igraju kvalifikacije za EP 2013. u Sloveniji nameće se pitanje pod čijim vođstvom će pokušati da izbore nastup na sljedećem kontinentalnom šampionatu.

U KSS ističu da će narednih dana uslijediti razgovori, a najdalje za dvije nedjelje sve će biti jasnije.

Nijedna strana poslije Eurobasketa u Litvaniji nije pomenula priču o odlasku, a kako MONDO saznaje u Košarkaškom savezu Srbije želja svih je da saradnja sa Ivkovićem bude nastavljena.

Dejan Bodiroga, potpredsjednik KSS najavio je još u Kaunasu da će uslijediti detaljna analiza učinka reprezentacije, koja će obuhvatiti i objektivne probleme koje je nacionalni tim, zbog brojnih povreda, imao tokom takmičenja u Litvaniji, budući da niko nije zadovoljan zbog činjenice da Srbija neće igrati na drugoj Olimpijadi zaredom.

I kada je Ivković "presjekao" poslije četvrtog mjesta na SP u Turskoj prošle jeseni, pokazalo se da nemamo boljeg, pa je, na sreću, vraćen na klupu reprezentacije.

On je poslije izuzetno loših rezultata domaće selekcije prethodnih godina, uspio da napravi novi tim, krene od nule, selektira mlade igrače, uspješno odradi kvalifikacije za EP i napravi uspjeh (srebro na Eurobasketu u Poljskoj, a zatim i osvoji četvrto mjesto na SP). Zahvaljujući svom autoritetu i znanju ponovo je u nacionalnom timu uspostavio pravi sistem vrijednosti, povratio "kult" reprezentacije...

Na drugoj strani, i Ivković je u dogovoru, prije svih sa predsjednikom KSS Draganom Đilasom, dogovorio saradnju na određen vremenski period sa željom da vodi tim na Olimpijskim igrama... Budući da se to neće dogoditi u Londonu, treba saslušati i selektora, njegove želje i planove i vidjeti da li se poklapaju sa onima koje imaju čelnici KSS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC