• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Partizan favorit, Šarlroa opasna

Trener crno-bijelih Vladimir Jovanović najavio je igru na pobjedu u Belgiji, bez obaziranja na rezultate rivala za plasman u Top 16 fazu.

 EL: Partizan favorit, Šarlroa opasna Izvor: MONDO

Šampion Srbije nalazi se na pragu novog plasmana među 16 najboljih na kontinentu - šestu sezonu zaredom - ali će za taj uspjeh najvjerovatnije morati da zabilježi još jednu pobjedu.

Iskustvo iz prve utakmice sa Šarlroa u Beogradu (91:81), kao i porazi od "malih" ekipa poput Orleana, Panioniosa ili Bamberga prethodnih godina, mogu košarkašima Partizana mt:s da posluže kao dobra opomena pred put u Belgiju.

Domaćin je sa skorom 1-6 prikovan za dno tabele C grupe, ali je na svim utakmicama, osim protiv Reala na premijeri (76:100), potvrdio da se nije slučajno plasirao u elitno takmičenje.

"Ostali su na pobjedi u Istanbulu iz drugog kola, ali su u skoro svim porazima propisno namučili protivnike, pa i nas, jer su u Pioniru imali priključak do tri minuta prije kraja", rekao je Jovanović.

"Podsjećam da Šarlroa jeste belgijska ekipa, ali da joj ton daju Amerikanci. Dugo su na okupu, igraju atipično, oslanjaju se na šut za tri poena i kada ih šut krene, prave velike probleme protivnicima".

Crno-bijeli (skor 4-3) će dan prije utakmice saznati rezultat meča Efes (4-3) - Armani (2-5), koji može da pojednostavi, ali i zakomplikuje borbu za treće i četvrto mjesto.

"To što Efes i Armani igraju dan ranije, samo nam otežava posao u Belgiji. Ja bih više volio da oni igraju poslije nas", prokomentarisao je Jovanović i dodao:

"U pripremi utakmice nikad ne govorim igračima šta dobijamo pobjedom, a šta gubimo u slučaju poraza. Na nama je da što bolje koristimo šanse koje nam se ukazuju i šanse koje stvaramo sami sebi. Mislim da smo do sada to uspješno radili".

Biće to prva evroligaška utakmica ove sezone u kojoj će teret igre pod košem pasti na Raduljicu i Katića, jer je Nikola Peković završio svoju "misiju" u Partizanu mt:s.

NEMJERLJIV DOPRINOS PEKOVIĆA

"Živjeli smo i prije njega", sa osmijehom je Jovanović odgovorio na pitanje kako će izgledati život poslije Pekovića.

On je istakao da snažnog centra ne gleda toliko kroz njegov statistički učinak i pobjede koje su crno-bijeli ostvarili sa njim u sastavu.

"Ono što ne može da se plati je Pekovićev pozitivan odnos prema košarci i prema timu, pobjednički mentalitet... Bio sam pomoćni trener kada je on doveden (iz Atlasa) kao mlad igrač. Gledao sam ga kako se afirmiše, kako odlazi u Panatinaikos i postaje prvak Evrope, zatim i u NBA ligi. Poslije svega toga, on se vratio u Partizan potpuno isti".

Jovanović smatra da je mladim igračima mnogo značio svakodnevni rad i suživot sa takvim asom, dok je njemu lično velika čast što će mu u "ličnoj karti" ostati zapisano da je trenirao Nikolu Pekovića.

"Mislim da su momci na pravi način shvatili pomoć koju im je Nikola pružio i da će nastaviti da upražnjavaju tu energiju i pristup obavezama".

Što se tiče Raduljice i Katića, koji će od četvrtka dobiti mnogo važniju ulogu, oni "uživaju 100 odsto povjerenja".

"Moraće da prođe malo vremena da se priviknu na to, ali sam ubijeđen da će doći trenutak kada će početi da pružaju jako dobre partije", zaključio je Partizanov šef struke.

PAROVI 8. KOLA:

Efes - Emporio Armani (sreda, 19.00)
Šarlroa - Partizan mt:s (četvrtak, 20.30)
Real Madrid - Makabi (četvrtak, 20.45)

TABELA: Real 5-2, Makabi 5-2, Efes 4-3, Partizan mt:s 4-3, Emporio Armani 2-5, Šarlroa 1-6.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC