• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Sad je sve na Partizanu

Efes pobijedio Armani i otvorio vrata TOP16 i za Partizan. PAO deklasirao Žalgiris u Litvaniji. Nenad Krstić odličan u pobjedi CSKA.

 EL: Sad je sve na Partizanu Izvor: MONDO

Srpski i regionalni šampion Partizan mt:s ima prvu "meč loptu" za plasman u narednu fazu Evrolige, a da nije ni pipnuo "basketaru".

Efes je večeras u Istanbulu pobijedio Armani 84:70 (22:13, 23:14, 21:25, 18:18) u 8. kolu Grupe C i time je ne samo sebi prokrčio put do TOP16 faze, već je omogućio beogradskim crno-bijelima da u meču protiv Šarlroa u četvrtak uveče u Belgiji urade istu stvar.

Armani je razočaranje Evrolige (na sreću Partizana). Doveo je mnoge igrače pred ovu sezonu, angažovao je i NBA igrača Danila Galinarija, ali tim Serđa Skariola jednostavno nema "nešto" - nazovite to kako hoćete (hemijom, kvalitetom...).

Efes je kontrolisao igru tokom cijelog meča u kojem je vodio od početka do posljednjeg minuta. Meč je počeo trojkom deklasiranog navijača Partizana Saše Vujačića, a prvi kvartal su "začinili" i Kerim Tunčeri i Ersan Iljasova, "vasionskim" trojkama. Iljasovi je ovo, inače, bio posljednji meč za Efes, jer se i on vraća u NBA.

Armani je samo u jednom trenutku uspio da izjednači (13:13), a potom je Efes napravio prvu od nekoliko krucijalnih serija u meču (9-0) za vođstvo od 22:13.

U drugoj četvrtini Efes je stigao do maksimalnih +20 (41:21), poslije nove serije od 11-0. Tu prednost turski tim je održavao gotovo do kraja meča. Uspio je Armani da smanji prednost na nakih 12 poena, ali tim iz Italije nije bio kadar da uđe u neku neizvjesniju završnicu.

Kerim Tunčeri je sjano dirigovao igrom u prelomnim trenucima, a Sinan Guler je pogađao kad je najviše trebalo i kad su gosti pokušavali da uvate posljednji voz. Zanimljivo je da je Duško Savanović svih 9 poena dao u prvom poluvremenu.

Armani, koji je ostao bez Galinarija, sada je u teškoj situaciji. U narednom kolu dočekuje Šarlroa, a u posljednjem dolazi u "Pionir". Ali sve to neće biti važno ako crno-bijeli u četvrtak uveče uzdignutih ruku budu dočekali kraj meča u Belgiji.

Odigrano je i nekoliko mečeva u ostalim grupama. Nenad Krstić je bio odličan u pobjedi CSKA nad Zagrebom (14 poena i 9 skokova), a Panatinaikos Željka Obradovića održao je čas košarke Žalgirisu u Litvaniji - bilo je +35 za atinske "zelene"!

Kakvu utakmicu su odigrali Bilbao i Kantu! Italijanski tim, za koji igra Vladimir Micov, vodio je od početka, povremeno i sa 15-ak poena prednosti, ali je meč ušao u dramatičan finiš. Bilbao je uspio da izjednači na 64:64, a do isteka meča ostale su tri sekunde. Micov je izveo aut, dodao do Đanluke Bazilea koji je pogodio sa više od osam metara!

Pobjeda Kantua koja bi mogla da mu donese učešće u TOP16 fazi Evrolige.

REZULTATI 8. KOLA:

GRUPA A

Bilbao - Kantu 64:67

Nansi - Fenerbahče

četvrtak:
Olimpijakos - Kaha Laboral

TABELA: Kantu 5-3, Fenerbahče 4-3, Kaha Laboral 4-3, Bilbao 3-5, Olimpijakos 3-4, Nansi 3-4.

GRUPA B

CSKA - Zagreb 87:74
/Krstić 14p, 9sk - Simon 21p/

Žalgiris - Panatinaikos 59:94

četvrtak:
Unikaha - Bamberg

TABELA: CSKA 8-0, Panatinaikos 6-2, Unikaha 3-4, Bamberg 2-5, Žalgiris 2-6, Zagreb 2-6.

GRUPA C

Efes - Armani 84:70
/Guler 14p, Vujačić 12p, Batista 10p, 6sk, Savanović 9p - Herston 17p/

četvrtak:
Šarlroa - Partizan mt:s
Real Madrid - Makabi

TABELA: Real Madrid 5-2, Makabi 5-2, Efes 5-3, Partizan mt:s 4-3, Armani 2-6, Šarlroa 1-6.

GRUPA D

Prokom - Olimpija

četvrtak:

Galatasaraj - Sijena
Barselona - Uniks

TABELA: Barselona 7-0, Sijena 5-2, Uniks 5-2, Galatasaraj 3-4, Olimpija 1-6, Prokom 0-7.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC