• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Brendon Roj se povlači u 28.

Bek Portlanda zbog lošeg stanja oba koljena mora da se oprosti od aktivnog igranja košarke.

 NBA: Brendon Roj se povlači u 28.   Izvor: MONDO

Trostruki uzastopni učesnik Ol star meča (2008-10) i najbolji debitant NBA lige 2007, odlučio je da objavi odluku o povlačenju, na dan kada timovi otvaraju trening kampove i zvanično počinju pripreme za novu sezonu.

Roj se u ponedjeljak sastao sa trenerom Blejzersa Nejtom Mekmilanom i generalnim menadžerom Čedom Bjukenanom, nakon čega je saopšteno da će sjajni bek biti u timu za narednu sezonu.

Sudeći prema informacijama iz SAD - koje još nisu zvanične - Roj se ipak pomirio sa činjenicom da mu "potrošena" koljena neće dozvoliti da bude igrač kakav je bio u prvih nekoliko sezona kao profesionalac.

Stanje njegovih koljena je takvo da je nemoguće srediti ih bilo kakvim hirurškim zahvatom. Januara ove godine operisao je oba koljena, vratio se na teren poslije oko 40 dana, ali nije mogao da trpi opterećenje iz meča u meč, pa je sveden na ulogu igrača za specijalne zadatke.

Posljednju nezaboravnu partiju pružio je u plej-of seriji protiv Dalasa, kada je sa 18 poena u četvrtoj četvrtini pomogao ekipi da se vrati iz deficita od 23 poena i pobjedi rezultatom 84:82.

Dalas je tu seriju dobio sa 4:2.

Prosjek Rojove karijere iznosi 19 poena, 4,3 skoka i 4,7 asistencija. Rođen je 23. jula 1984. godine u Sijetlu, gdje je pohađao srednju školu i univerzitet Vašington.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC