• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potukli se klinci na basketu

Meč univerzitetskih košarkaških ekipa u Sinsinatiju, Berketsa i Ksavijera u subotu obilježila opšta tuča na samom kraju. Treneri poludjeli zbog ponašanja igrača.

 Potukli se klinci na basketu Izvor: MONDO

Košarkaši Sinsinati Berketsa i Ksavijer Masketirsa pobrinuli su se da njihova godišnja utakmica završi neslavno zbog čega će vjerovatno biti strogo kažnjeni.

Gradski rivali Sinsinati Berkets, član NCAA lige i Ksavijer Masketirsi sa samo nekoliko kilometara udaljenog univerziteta Ksavijer svake godine igraju meč za prestiž, ali ovoga puta košarkaši obje ekipe su to preozbiljno shvatili.

Varničilo je tokom čitavog meča i na kraju puklo, samo desetak sekundi prije zvuka sirene.

Samo djelić sekunde bio je dovoljan da verbalni sukob igrača dve ekipe preraste u opštu tuču u koju su se uključili i igrači sa klupe dok su treneri očajnički pokušavali da zaustave haos na parketu.

Epilog je nekoliko isključenih igrača i razbijenih glava, a najgore je prošao Keni Friz iz Ksavijera kojeg je nokautirao Jensi Gejts, a onda još i udario Šeih Mbodž dok je bio na podu.

Gejts se istakao tokom meča sa 18 poena i 12 skokova, ali to mu očigledno nije bilo dovoljno pa je odlučio da pokaže i svoje borilačke sposobnosti.

Treneri obje ekipe poslije meča bili su bijesni na svoje igrače za koje kažu da treba da odrastu.

“To je bila prava gužva. Mi smo samo pokušavali da razdvojimo igrače u tom haosu koji je nastao. Ovo je razočaravajuće. Svi se trudimo da pobijedimo, ova utakmica svima mnogo znači i veliki je pritisak na obje akipe, ali da se ovako završi, ne znam kako bih ovo opisao nego kao razočaravajuće”, izjavio je trener Ksavijera Kris Mak.

Njegov kolega na suprotnoj strani Mik Kronin još na poluvremenu je molio sudije da oštro kazne sve igrače koji su se svađali na terenu a poslije meča bio je toliko ljut da je naredio svojim igračima da skinu dresove jer ih ne zaslužuju, a neke je is am skinuo.

“Nema izgovora za bilo koga od njih, ni na našoj ni na njihovoj strani. Momci treba da odrastu. Nema tolrancije za tako nešto u košarci. Morate naučiti da pobjeđujete, ali morate isto tako naučiti i da gubite”, rekao je Kronin.

“Mi predstavljamo obrazovnu instituciju i to je važnije od košarkaške utakmice. Natjerao sam sve da skinu dresove i neće ih ponovo obući sve dok ne shvate na koji univerzitet idu, šta on predstavlja id a treba da budu srećni što su uopšte tu. Svi tamo sjede bez dresova, neke sam ja sam skinuo”, rekao je Kronin poslije izlaska iz svlačionice.

Čelnici univerziteta i NCAA lige još utvrđuju detalje incidenta, ali nema sumnje da će glavni akteri biti strogo kažnjeni.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC