• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan mt:s opet pobijedio Olimpiju

Ni sedmu godinu zaredom, košarkaši Olimpije nisu saznali šta to znači pobjeda u "Pioniru" protiv Partizana mt:s. Ovog puta bilo je 93:69.

 ABA: Partizan mt:s opet pobijedio Olimpiju Izvor: MONDO

Sa sedmoricom igrača na raspolaganju, posrnula Union Olimpija imala je snage samo za 25 minuta ravnopravne košarke na terenu srpskog šampiona.

Potom, Partizan mt:s nanio je i sedmi uzastopni poraz Ljubljančanima u "Pioniru" od kada je pokrenuta regionalna liga.

U meču 10. kola ABA lige: Partizan mt:s - Union Olimpija 93:69 (20:23, 20:18, 27:14, 26:14).

Nastupajući prvi put ove sezone i bez Nikole Pekovića (vratio se u NBA) i bez Milana Mačvana (još nema pravo nastupa u ABA), košarkaši Vlade Jovanovića imali su samo naizgled lagan posao pred oko 3.500 navijača ove nedelje uveče.

Niti je bilo lako crno-bijelima da se oporave od uzastopnih poraza od Budućnosti i Šarlroa, niti se ispostavio kao tačan predumišljaj da će se Olimpija, bez odbjeglih Denija Grina, Bena Vudsajda, Ratka Varde, Damira Markote i Aleksandra Ćapina, odnosno povrijeđenih Gorana Jagodinika i Dina Muriča, predati bez borbe u reprizi prošlogodišnjeg finala ABA lige.

Prošlo je dobrih 25 minuta igre, kada je nedovoljno motivisani i energični Partizan počeo da pravi razliku protiv, u tom trenutku, uveliko umorne sedmorke na koju je mogao da računa Sašo Filipovski. Serijom 13:0 sredinom treće četvrtine, Jovanovićev tim stigao je do prednosti od 64:52, poslije čega "zmajčekima" nije ostalo vatre na raspolaganju.

Kada su dočekali da se protivnik preda, crno-bijeli su se razigrali i okupljenim i bučnim navijačima u "Pioniru" priredili nekoliko lijepih akcija i poteza, a najveća buka stvorila se kada se centar Miroslav Raduljica bacio u aut za jednom loptom kada je stvar već bila riješena. U takvom atmosferi, trener crno-bijelih Vlada Jovanović uveo je u igru mladog centra Nemanju Bešovića, asa U-19 reprezentacije Srbije sa ljetošnjeg pohoda na titulu vicešampiona svijeta.

Bešović je za kratko vrijeme na parketu vezao šest poena i zadobio simpatije publike, koja je prethodno već bila primjetila 20 poena razlike za Partizan na semaforu, poslije serije od tri trojke Dragana Milosavljevića i "zvjerskog" zakucavanja Raduljice.

Ovakav epilog utakmice možda je i dobro došao srpskom šampionu, koji je prethodnog četvrtka u Belgiji ispustio priliku da obezbijedi plasman u Top 16 fazu Evrolige, a novu će imati već u srijedu na novom gostovanju, ovog puta najboljem timu grupe, Realu iz Madrida.

Nepravedno bilo bi ne pomenuti startnog pleja Partizana Ejsija Loua, koji je bezvoljno počeo utakmicu i bio zamijenjen još u prvoj četvrtini zbog nepotrebnih solaža i indolencije, ali je prihvatio kritike trenera, pa je u trećoj četvrtini pokrenuo seriju Partizana od 13:0, koju smo već pomenuli.

Olimpija je do početka organizacione i finansijske krize imala skor 7-0 u ABA ligi, ali je od odlaska gore nabrojanih košarkaša vezala i četvrti poraz, pa je sasvim za očekivati da će kandidat za plasman na Fajnal for do kraja sezone skliznuti u donji dio tabele.

PARTIZAN: Lou 9, Katić 5, Lučić 8, Jaramaz, Milosavljević 16, Čakarević 7, Kecman 15, Raduljica 12, Bešović 6, Božić 6, Đekić 4, Anđušić 5.

OLIMPIJA: Bertans 7, Morina, Salin 10, Močnik 10, Blažič 12, Murič, Tompson 25, Rotbart 5.



REZULTATI 10. KOLA:

Partizan mt:s - Olimpija 93:69
/Milosavljević 16 - Tompson 25/

U subotu:

Hemofarm - Budućnost 77:78
/Savović 15, 17sk - Anderson 15, 5as/

Zagreb - Makabi 81:74
/Simon 26, 7sk, 4as - Hendriks 10, 6sk/

Radnički - Zlatorog 88:71
/Sajmon 26, 13sk, Skot 25, 6sk - Omić 24, 9sk/

Cedevita - Široki 74:60
/Baždarić 15 - Vladović 11, 6sk/

U petak:

Krka - Helios 84:64
/Džordan 19, 9sk - Prepelič 22/

Cibona - Crvena zvezda 87:73
/Zubčić 14, 4sk, 3as - Subotić 11, 4sk/

TABELA: Makabi 9-1, Cedevita 9-2, Partizan mt:s 8-3, Olimpija 7-4, Budućnost 7-4, Cibona 7-4, Zagreb 6-5, Široki 5-6, Radnički 5-6, Hemofarm 4-6, Krka 3-8, Crvena zvezda 2-9, Helios 2-9, Zlatorog 2-9.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC