• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kecman: Loša uvertira, ali dobra opomena

Iskusn krilo jedan je od rijetkih u crno-bijelom timu koji nisu podbacili protiv Olimpije. Trener Jovanović održao dug i "glasan" sastanak u svlačionici.

 Kecman: Loša uvertira, ali dobra opomena Izvor: MONDO

Pogledom na statistiku, reklo bi se rutinska pobjeda - 93:69, po indeksu korisnosti dva tima još ubjedljivija - 119:65.

Međutim, ko je bio u dvorani, ili makar gledao utakmicu u direktnom TV prenosu, mogao je da vidi jedno od najlošijih poluvremena crno-bijelih od početka sezone.

Desetkovana Olimpija u petom minutu je povela rezultatom 2:13 i uprkos Partizanovom preokretu na 36:31, uspjela da ode na odmor sa poenom prednosti (40:41), trojkom Davisa Bertansa sa skoro devet metara u posljednjem sekundu.

"Uopšte nismo izgledali dobro u prvom poluvremenu. Znali smo da imaju velikih problema, da su im otišli svi nosioci igre i da su ostala možda trojica igrača iz rotacije sa početka sezone. Iskoristili su našu opuštenost, naročito u fazi odbrane, da iz igre 'dva na dva' i trojkama postignu mnogo lakih koševa", rekao je Dušan Kecman.

Partizan mt:s bez Milana Mačvana, sa previše dekoncentrisanih igrača, u tom dijelu meča je imao samo Kecmana i Petra Božića na potrebnom nivou borbenosti.

A, kada dvojici najborbenijih saberete godine i dođete do brojke 67, jasno je zbog čega se na dolazak Vlade Jovanovića na konferenciju za novinare čekalo više od 20 minuta. Svjedoci kažu da je iz šampionove svlačionice propisno "grmjelo"...

Upitan da li je igračima više zamjerio zbog bezvoljne igre ili neispunjavanja taktičkih zadataka, odgovorio je da su te dvije stvari neodvojive.

"Zamjeram i sebi i njima. Njihova loša igra nije samo njihova. Posredno je 'kriva' i Olimpija, jer čim na drugoj strani vidiš protivnika sa samo sedam-osam igrača, to mora negativno da djeluje na tvoj tim", rekao je Jovanović, dodavši da to Partizanu nikako ne može da bude opravdanje.

On je konstatovao da veliki problem predstavlja to što Milan Mačvan do januara neće imati pravo nastupa u mečevima ABA lige.

"Peković je otišao, ali na njegovoj poziciji će stvari polako da 'legnu'. Vjerujem da će ga Raško i Miroslav zamijeniti na pravi način. Međutim, odsustvo Mačvana se sve više osjeća, jer on igra utakmice Evrolige, sve vrijeme trenira sa nama i onda ga nemamo (vikendom)..."

Crno-bijeli će u ponedjeljak uveče odraditi trening u Pioniru, a dan kasnije već ih očekuje let za Madrid, na utakmicu 9. kola Evrolige sa Realom, što će biti druga "meč-lopta" za plasman u Top 16 fazu.

"Ovo nije bila najbolja uvertira za Real, ali jeste bila dobra opomena", rekao je Kecman.



Evroligu će još dvije nedjelje igrati i Olimpija, koja ni u kompletnom sastavu ne bi imala nikakvih šansi za prolaz dalje.

Poražavajuće je po klub takvog renomea, ali i čitavu ABA ligu, da jedna od perjanica takmičenja spadne na sedmoricu igrača, pri čemu još nije odigran ni prvi krug!

Ostali su samo Amerikanac Dion Tompson, letonski reprezentativac Bertans (draft izbor Indijane, "trejdovan" u San Antonio), Finac Salin, bosanski Srbin sa izraelskim pasošem Boris Kajmaković - alijas Robert Rotbart - Kosovar Morina, domaći igrači Blažič i Močnik... i Dino Murić, koji je došao u Pionir, međutim, nije mogao da pomogne timu zbog povrede.

I tako egzotična družina zadavala je Partizanu puno problema dok je imala snage, negdje do pred kraj treće četvrtine.

"Kada smo pali na polju energije, nismo više mogli da im pariramo. Biće bolje... Dovešćemo bar četvoricu novih igrača, da se skrpimo i na koliko-toliko dobar način završimo sezonu", prokomentarisao je trener Sašo Filipovski, čiji je tim počeo sezonu sa sedam vezanih pobjeda.

Da je ABA liga u ovakvim okolnostima regularna - baš i nije. Ali, takva je košarkaška realnost, ne samo na prostorima bivše SFR Jugoslavije.

(I. B. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC