• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Jarić "dovodi" Pola u Kliperse!

Ol-star plejmejker bi poslije propalog "trejda" u Lejkerse ipak mogao da postane stanovnik Los Anđelesa, već u ponedjeljak uveče!

 NBA: Jarić "dovodi" Pola u Kliperse! Izvor: MONDO

Nju Orleans Hornets poslaće Krisa Pola u Los Anđeles Kliperse, u zamjenu za trojicu igrača i pravo izbora u prvoj rundi drafta 2012. godine, objavio je "Los Anđeles Tajms" pozivajući se na dobro obavještene izvore.

Generalni menadžer Nju Orleansa Del Demps u četvrtak je ugovorio Polov transfer u Lejkerse, ali su trampu odbili da ozvaniče komesar Dejvid Štern i NBA liga, koji donose odluke u ime Hornetsa dok ta franšiza ne dobije "normalnog" vlasnika.

Štern je tada izjavio da je odbijanje motivisano "košarkaškim razlozima", smatrajući da Nju Orleans neće dobro proći ako iz trampe - u koju je trebalo da bude uključen i Hjuston - dobije Lamara Odoma, Luisa Skolu, Kevina Martina i Gorana Dragića.

Odmah optužen od strane medija za "diktatorsko ponašanje", ali i svjestan da je u interesu franšize da negdje "udomi" nezadovoljnog Pola (sljedećeg ljeta ima pravo da jednostrano raskine postojeći ugovor sa Hornetsima), Štern je odobrio Dempsu da nastavi pregovore, ali da u potencijalnoj trampi obezbijedi i atraktivan draft "pik".

I Demps je na putu da uradi upravo to, jer su Klipersi pristali da proslijede Nju Orleansu "pik" prve runde koji na papiru pripada Minesoti, ali je rezervisan za Kliperse još avgusta 2005, kao dio trampe u kojoj su Timbervulvsi doveli Marka Jarića, a u Kaliforniju poslali Sema Kasela!

Pošto se Minesoti prognozira loš plasman, kao i prošle sezone, taj "pik" mogao bi da bude u samom vrhu drafta 2012, za koji je procijenjeno da će biti najkvalitetniji od 2003. i klase Lebrona Džejmsa, Karmela Entonija, Dvejna Vejda, Krisa Boša. Naravno i Darka Miličića.

Računajući "pik" koji već imaju, Hornetsi će vjerovatno moći da uzmu dvojicu igrača iz Top 10 narednog drafta. A, na tom draftu će se pojaviti budući asovi: Entoni Dejvis, Harison Barns, Andre Dramond, Džared Salindžer, Džon Henson, Terens Džons, Džeremi Lemb...

Ako Štern u ponedjeljak odobri trampu, iz Klipersa će pored "Jarićevog pika" stići prekaljeni centar Kris Kejmen i dvojica debitanata iz prošle sezone, plejmejker Erik Bledso i krilo Al Faruk Aminu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC