• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Denver zadržao Nenea, doveo Rudija

Brazilski centar potpisaće petogodišnji ugovor, potencijalno vrijedan 67 miliona, sa svojim dosadašnjim timom. Fernandez i Bruer stigli iz Dalasa.

 Denver zadržao Nenea, doveo Rudija Izvor: MONDO

Nene Ilario (29) bio je uz Tajsona Čendlera najatraktivniji slobodni agent na poziciji klasične "petice", ali od srijede i on više nije dostupan.

Iako je pregovarao sa mnogim timovima, prije svih sa Nju Džersijem, Nene je odlučio da prihvati finansijski najbolju ponudu Denver Nagitsa - 65 miliona dolara, plus dva miliona u eventualnim bonusima.

Kao tim za koji je igrao do sada, Denver je mogao da mu da ugovor na pet godina, svi ostali timovi maksimalno na četiri.

Nene će tako zarađivati 13 miliona dolara po sezoni, što je u prosjeku manje od novca koji će njegov vršnjak Čendler dobijati od Njujork Niksa (14 miliona puta četiri godine).

Ali, kada Čendler 2015. opet postane slobodni agent, Brazilac će odrađivati posljednju sezonu svog ugovora za pomenutih 13 miliona, što u 34. godini sigurno ne bi mogao da dobije kada bi se našao na tržištu.

Nene je od dolaska u NBA ligu 2002. igrao samo za Denver.

Nagitsi su istog dana obavili i trampu sa Dalasom, u kojoj su praktično ni za šta dobili bekove Rudija Fernandeza i Korija Bruera.

Kao tim koji nije prekoračio "seleri kep", Denver je imao pravo da jednostavno preuzme obavezu od 5,2 miliona dolara - koliko Rudi i Bruer ukupno dobijaju po sezoni - za simboličnu nadoknadu u vidu "pika" druge runde nekog od narednih draftova.

Fernandez će narednog ljeta moći da "izađe" iz posljednje sezone važećeg ugovora i vrati se u Real Madrid, za koji je nastupao tokom "lokauta".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC