• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Realova rampa crno-bijelima

Partizan mt:s ni blizu podviga u Madridu - 101:83. Sljedećeg četvrtka direktan duel za plasman u Top 16 sa Emporio Armanijem.

 EL: Realova rampa crno-bijelima Izvor: MONDO

Real Madrid pobijedio je sve protivnike iz C grupe na svom parketu, Makabi i Efes potučeni su sa više od 20 poena razlike.

Kako je onda Partizan mogao da prođe puno bolje?

Određenu nadu probudili su personalni problemi "kraljeva", poslije povratka Ibake i Fernandeza u NBA ligu, kao i povrede Pociusa, međutim, sve je to bila velika iluzija.

Real Madrid - Partizan mt:s 101:83 (27:15, 25:22, 24:19, 25:27).

Dok je domaći tim popravio skor na 7-2 i 99 odsto osigurao prvo mjesto, šampionu Srbije (4-5) kroz osam dana predstoji utakmica odluke sa Emporio Armanijem (3-6).

Pošto su "milanezi" kod kuće deklasirali Šarlroa (88:53), došli su u poziciju da se pobjedom od najmanje četiri poena razlike u Pioniru plasiraju u dalje takmičenje.

Ako Partizan mt:s želi u Top 16, šestu sezonu zaredom, moraće da zbije redove i značajno popravi igru, pogotovo u fazi odbrane! Pionir je i ove jeseni gotovo neosvojiva tvrđava, ali pritisak će narednog četvrtka biti ogroman...

Jedinu dobru vijest za srpsku košarku sa utakmice u Madridu, predstavlja povratak na teren Novice Veličkovića, poslije pauze zbog operacije koljena. "Novica ubica" ušao je u igru pet minuta prije kraja i u prvom kontaktu sa loptom se upisao u strijelce.

REAL: Tomić 8, Sanz 3, Suarez 4, Rejes 15 (7sk), Mirotić 20 (8sk), Rodrigez 8 (8as), Veličković 2, Begić 6 (4sk, 3blk), Kerol 22 (za trojku 4/6), Singler 8, Ljulj 5 (4as).

PARTIZAN: Lo 11 (5izg), Kecman 2, Raduljica 7 (za dva 1/7, 4sk, 3as), Jaramaz, Lučić 13, Milosavljević 9, Katić 12, Bešović, Božić 6, Čakarević 2, Mačvan 16 (4sk), Anđušić 5.

Na gostovanju na kojem je kroz istoriju prolazio kao bos po trnju, Partizan se ove večeri "držao" u prva četiri minuta. Onda su simultano zakazali i napad i odbrana, što klasni Realovi igrači nisu propustili da kazne.

Od minimalnog vođstva (11:10) su stigli do 29:15 (12. minut), a crno-bijelima nisu vrijedili silni ofanzivni skokovi, kada koševa nije bilo ni iz reketa, ni u šutu za tri poena...

"Parni valjak" napokon je upalio kapiten Petar Božić, kada je trojkom uz dodatno slobodno bacanje smanjio na 40:29 i odgovorio na majstoriju Džejsija Kerola dva minuta prije toga.

U sljedeća dva napada su Lučić i Mačvan takođe bili precizni van linije 6,75 metara, nadovezao se Marko Čakarević u tranziciji i na nebu iznad dvorane "Kaha Mahika" ukazao se tračak nade - u 17. minutu bilo je samo 44:37.

Međutim, Partizan se brzo vratio starim boljkama. Do poluvremena nije uradio ništa u fazi napada, na drugoj strani je lako primio osam poena i otišao na odmor sa "minus 15".

Ništa se nije promijenilo u nastavku. Ante Tomić iz napada u napad se šetao kroz odbranu gostiju i sa šest lakih poena produžio seriju na 14:0 - 58:37!

Ejsi Lo se iz negativnog indeksa korisnosti u prvih 20 minuta probudio pogotkom za tri poena, ali mu je istom mjerom uzvratio sjajni Nikola Mirotić. Utakmica je bila riješena, nije bilo teorije da se u Madridu ponovi Milano...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC